Τα τελευταία μηνύματα, η απόφαση για το “τέλος” και η αυτοχειρία

Σε αυτοχειρία αποδίδεται ο θάνατος της 44άχρονης Ειρήνης Λαγουδη από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας το πτώμα της εντοπίσθηκε από της Πυροσβεστική μέσα στο όχημά της, στο οποίο ειχε εκδηλωθεί φωτιά με εμφανή εγκαύματα στα χέρια.

Ο παράνομος έρωτας, το τηλεφώνημα στην απατημένη σύζυγο, ο πόθος για το μεγαλογιατρό στην πόλη και η απόφαση της 44άχρονης Ειρήνης Λαγούδη, να προχωρήσει σε αυτοχειρία.

Από την ιατροδικαστική εξέτασης, η Ειρήνη Λαγούδη προκύπτει ότι εισέπνευσε μεγάλες ποσότητες αιθάλης, από την καύση πετρελαίου, στο εσωτερικό του οχήματος της, ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή. Κατά τη νεκροτομή δε φέρει αμυντικά τραύματα, ενω δεν παρατηρήθηκαν κακώσεις της κεφαλής και δεν υπήρξε στραγγαλισμός .

Τα ακριβή αίτια θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη ωστόσο αναμένεται να προκύψουν μόλις ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις -τα αποτελέσματα αναμένονται σε περίπου 3 εβδομάδες.

Δύο μηνύματα από το κινητό της 44άχρονης Ειρήνης Λαγουδη με αποδέκτες συγγενικό της πρόσωπο και το γιατρό-εραστή στην παράνομη σχέση που διατηρούσαν, καθώς εκείνος ήταν παντρεμένος, ενισχύουν την εκτίμηση ως αίτια θανάτου της 44άχρονης την αυτοχειρία. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, η Ειρήνη Λαγούδη, απέστειλε  SMS σε συγγενικό της πρόσωπο στο οποίο ζητούσε να προσέχει τα παιδιά της, καθώς και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσε, και στο γιατρό, ως “υστερόγραφο” της παράνομης σχέσης τους, που διεκόπη όταν έγινε γνωστή. Ωστόσοη έρευνα των Αστυνομικών περιπλέκεται καθώς δεν έχει εντοπιστεί η συσκευή του κινητού της τηλεφώνου.

«Αγάπη μου, θα τα πούμε στην άλλη ζωή».

Σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό και καταθέσεις όσων γνώριζαν, η 44άχρονη τρίτεκνη μητέρα και χήρα, φέρεται να διατηρούσε σχέση με παντρεμένο γιατρό της περιοχής, χωρίς να είναι διατεθειμένος να διαταράξει την οικογενειακή του γαλήνη.

Πριν από τρία χρόνια, η 44άχρονη Ειρήνη Λαγουδη, “χάνει” τον σύζυγό της γαιοκτήμονας της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας- από τη επάρατο και αναλαμβάνει την ανατροφή των τριων παιδιών τους- ηλικίας σήμερα 22, 25 και 16ετών-. Η 44άχρονη Ειρήνη Λαγουδη, βρίσκει συντροφικότητα και προσοχή ως γυναίκα στον γιατρό και συνάπτουν ερωτική σχέση, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις.

Τρεις ήμερες (04/01) πριν τα Φώτα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη σύζυγο του γιατρού και της αποκάλυψε την παράνομη σχέση που είχαν συνάψει με το σύζυγό της και της ζήτησε να χωρίσουν για να συνεχίσει τη ζωή της μαζί του. Ακολούθησε έντονη τηλεφωνική λογομαχία μεταξύ των δύο γυναικών, και μόλις ο γιατρός επέστρεψε σπίτι του, καβγάς μεταξύ του ζευγαριού οδήγησε το γιατρό στην απόφαση να φύγουν αρχικά για τον Πύργο, τόπο καταγωγής της συζύγου του, ωστε να αποκατασταθεί η οικογενειακή τους γαλήνη.

Ωστόσο η εκκρεμότητα με τη 44άχρονη, υποχρέωσε το γιατρό να επιστρέψει λίγες ώρες αργότερα,  και πάλι στο Μεσολόγγι- χωρίς τη σύζυγό του- για να συναντηθούν και να διευθετήσουν την κατάσταση μεταξύ τους. Στη συνάντηση που ακολούθησε, ο γιατρός φέρεται να ζήτησε στη 44άχρονη να χωρίσουν, οριστικά.

Η δυσάρεστη εξέλιξη σε μια σχέση που εξελίχθηκε σε συναισθηματική εμπλοκή, προκάλεσαν αναστάτωση στην 44άχρονη Ειρήνη Λαγούδη, με το γιατρό να της  αναφέρει οτι η σχέση τους, δεν θα μπορούσε να εξελιχτεί σε έγγαμη σσυμβίωση και δεν ειχε πρόθεση να χωρίσει από τη σύζυγό του.

Οι συγγενείς της είχαν παρατηρήσει τη μεταστροφή στη συμπεριφορά της 44άχρονης, ωστόσο δεν είχαν ενδείξεις για μια τέτοια εξέλιξη. Ωστόσο η απόφαση της 44άχρονης Ειρήνης Λαγουδη το μεσημέρι του Σαββάτου (06/01) να παραλάβει το όχημα της από το συνεργείο μέχρι τη στιγμή που εντοπίσθηκε νεκρή, παραμένουν αδιευκρίνιστα καθώς η ίδια επέλεξε να προχωρήσει σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή αυτοχειρία.

Η εξαφάνιση της 44άχρονης Ειρήνης Λαγουδη δηλωθηκε από τον αδερφό της, καθώς κάνεις δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της, μετά τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου (06/01) και το κινητό της τηλέφωνο παρέμενε κλειστό.

Το πτώμα της 44άχρονης, εντόπισε (08/01) ο εκπαιδευμένος σκύλος της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών, στο πίσω κάθισμα του οχήματός της, σταθμευμένο στην παραλία Φοτμού στο Θέρμο στην Τριχωνίδα, σε απόσταση περίπου 1,5 ώρας από το σπίτι της. Στα χέρια και στο πρόσωπο η 44άχρονη, έφερε εγκαύματα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση, ενώ στο χώρο εντοπίσθηκε μπιτόνι βενζίνης, με τις εκτιμήσεις να αποδίδουν το θάνατο της Ειρήνης Λαγουδη, σε αυτοχειρία .

Ωστόσο η οικογένεια της 44άχρονης δεν αποδέχεται την εκδοχή της αυτοχειρίας και επιμένει στην εγκληματική ενέργεια, καθώς υποστηρίζουν ότι η Ειρήνη Λαγουδη δεν είχε λόγο να προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Περιγράφουν τη 44άχρονη ως «φωτεινό άνθρωπο» χωρίς οικονομικά προβλήματα, ενώ υποστηρίζουν ότι δεν είχε αποκαλύψει σε κανένα μέλος  από την οικογένεια ότι την απασχολούσε το οτιδήποτε.