Πέθανε στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού ο δράστης της δολοφονίας της συντρόφου του

Νεκρός στο κελί του, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κορυδαλλού εντοπίσθηκε ο κατ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας της συντρόφου του, σε άδεια από το Ψυχιατρείο

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά (01/01) νεκρός στο κελί του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, εντόπισαν οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, τον 45άχρονο, καθ’ ομολογία δράστη (20/07 2017) δολοφονίας  της 51άχρονης σύντροφό του στο σπίτι του στο Περιστέρι, σε άδεια από το “Δαφνί” όπου εξέτειε με Εισαγγελική εντολή ποινη εγκλεισμού, για τη δολοφονία- πριν από έξι χρόνια – της – τότε- αρραβωνιαστικιάς του.

Σύμφωνα με τον αδελφό του 45άχρονου, Σταύρο Ζαφειράτο, ο θάνατός του, αποδίδεται σε ανακοπή καρδιάς, εν αναμονή τοξικολογικών εξετάσεων. Ωστόσο μαρτυρία του Αλβανού συγκρατούμενού του, αναφέρει ότι από κοινού έκαναν χρήση ηρωίνης και από υπερβολική δόση κατέληξε. Ο Αλβανός, εντοπίσθηκε στο κελί να εχει αυτοτραυματατεί στις φλέβες του, για να μην πέσει και ο ίδιος σε κώμα.

Είχε ομολογήσει τη δολοφονία της συντρόφου του, στον ψυχίατρό του

Ο 45άχρονος, είχε συλληφθεί (21/07 2017) ως καθ’ ομολογία δράστης για τη δολοφονία της 51άχρονης συντρόφου του. Οι δύο τους, είχαν γνωριστεί στο “Δαφνί”, καθώς εκείνος παρέμενε έγκλειστος ως τρόφιμος, κι εκείνη εργαζόταν και είχαν συνάψει σχέση, ενω είχε παραχωρήσει στην 51άχρονη, διαμέρισμα που διατηρούσε ο 45άχρονος στην οικογενειακή πολυκατοικία στο Περιστέρι.

Με άδεια από το “Δαφνί”, οι γιατροί είχαν επιτρέψει στον 45άχρονο να ζει σε καθεστώς ημιδιαμονής- κάθε μέρα έβγαινε από το Νοσοκομείο κι επέστρεφε το βράδυ της ίδιας ημέρας. Όπως ο ίδιος περιέγραψε την επόμενη ημέρα, το προηγούμενο βράδυ (20/07 2017) είχε δολοφονήσει τη σύντροφό του και ππεριέγραψε στον ψυχίατρό του την πράξη του. Ήταν η αναγγελία του γιατρού στην Αστυνομία, που αποκάλυψε το έγκλημα. Περιπολικό μετέβη στο σπίτι του 45άχρονου, και το πλήρωμα εντόπισε το πτώμα της 51άχρονης γυναίκας με πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι.

Όπως διακριβωθηκε από το ποινικό του μητρώο, ο 45άχρονος με Εισαγγελική παραγγελία είχε τεθεί σε καθεστώς εγκλεισμού, για τη δολοφονία – πριν από έξι χρόνια- της 37άχρονης αρραβωνιαστικιάς του, από την Αλβανία, στο Λουτράκι. Ωστόσο οι γιατροί έκριναν ότι δεν ήταν πλέον επικίνδυνος και με τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα επανένταξης του, με έξοδο κι επιστροφή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο τέλος της ημέρας.