Τα παιδιά ζωγραφίζουν την οδική Ασφάλεια για την ΕΛΑΣ

Εκθεση ζωγραφικής για την οδική ασφάλεια υπό την ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ θα εκτεθεί στο «Golden Hall».
«Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» είναι ο τίτλος έκθεσης ζωγραφικής την οποία διοργανώνει η ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με τη «Συμμαχία για την Ελλάδα» και θα εγκαινιάσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 18.00 το απόγευμα. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό και οι δημιουργίες θα εκτεθούν στο εμπορικό κέντρο «Golden Hall»

Η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνεται σε γονεις και τα παιδιά τους, «να επισκεφθούν την έκθεση, να δουν τις ζωγραφιές των παιδιών και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Δώδεκα από τις ζωγραφιές θα επιλεγούν από την Οργανωτική Επιτροπή για να πλαισιώσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το επόμενο έτος. Επιπλέον, όσα παιδιά επισκέπτονται την έκθεση μπορούν να ζωγραφίσουν τις δικές τους δημιουργίες με θέμα την οδική ασφάλεια».
Όπως αναφέρεται στην Αστυνομική ανακοίνωση «πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα της οδικής ασφάλειας για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την καλλιέργεια οδικής παιδείας και συμπεριφοράς, από μικρή ακόμα ηλικία. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το Δεκέμβριο 2016, μέσα από πρόσκληση της Ελληνικής Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σώματος, προς τα παιδιά και τους γονείς τους, να στείλουν ηλεκτρονικά ζωγραφιές με θέμα: “ταξιδεύω με ασφάλεια στις γιορτές – συμβουλές στους γονείς”. Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 280 παιδικές ζωγραφιές με τις πιο ευφάνταστες και εύστοχες εικόνες και μηνύματα.»
Και σημειώνεται ότι «στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η περαιτέρω αξιοποίηση των όμορφων αυτών παιδικών δημιουργιών, μέσα από την έκθεση, που περιλαμβάνει 214 από τις παραπάνω ζωγραφιές, οι οποίες παραχωρήθηκαν με τη συγκατάθεση των γονέων.»
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την έκθεση και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά, στα τηλέφωνα 213 – 1520505 και 210 – 6924558