“Τη στιγμή που το παιδί ανέπνευσε στα χέρια μου, ήταν και θα παραμείνει η καλύτερη της ζωής μου”

Ο Αστυφύλακας της Αμεσης Δρασης, παρέλαβε το παράσημο του. Σεμνός και με ήθος, ο Αστυφύλακας για την ανθρώπινη ζωή που διέσωσε.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2015, ξεσπά πυρκαγιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια. Η μητέρα έχει πάει στο σχολείο για να πάρει τα δύο από τα τρία παιδιά της και έχει αφήσει μόνο του το τρίτο ηλικίας 5 ετών.

Εκείνη την ώρα ο Αστυφύλακας της  Άμεσης Δράσης Βασίλης Τερζάκης, βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, εκτελώντας διατεταγμένη εποχούμενη υπηρεσία. Ενημερώνεται για το περιστατικό, και ακούει οτι στο διαμέρισμα που φλέγεται βρίσκεται το παιδί. Ανεβαίνει στη γειτονική πολυκατοικία και από το διπλανό μπαλκόνι, περναει στο φλεγομενο διαμέρισμα με διάρρηξη στη μπαλκονόπορτα και αυτοθυσία, εντοπίζει λιπόθυμο -από τις αναθυμιάσεις- το 5άχρονο αγοράκι.

Σήμερα, το αγοράκι  σε ηλικία επτά ετών, ειναι μαθητής Δημοτικού. Η μητέρα του ανήλικου, είχε εκφράσει την επιθυμία να του δώσει δεύτερο όνομα στο αγοράκι της, του Αστυνομικού.
Elas_aponomh

Ο Αστυφύλακας της Αμεσης Δρασης, Βασίλης Τερζάκης, βραβεύθηκε (09/03) σε μια λιτή τελετή στη ΓΑΔΑ παρέλαβε το παράσημο του, το Αστυνομικό Μετάλλιο «Αστυνομικό Σταυρό», και αντίστοιχο δίπλωμα για εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο. Σεμνός και με ήθος, ο Αστυφύλακας δήλωσε, “η στιγμή που το παιδί ανέπνευσε στα χέρια μου, ήταν και θα παραμείνει η καλύτερη της ζωής μου”.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, ο οποίος εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια του προς τον Αστυνομικό.

Elas_aponomh

Η εκδήλωση τελέστηκε παρουσία του Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη, του Α’ βοηθού Γ.Α.Δ.Α., Υποστρατήγου Ανδρέα Βασιλόπουλου, του Διοικητή και Υποδιοικητή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξιάρχου Δημήτριου Στεργιόπουλου και Αστυνομικού Διευθυντή Αντωνίου Δουκάκη και του Γ΄ Υποδιοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομικού Διευθυντή Στυλιανού Χαιρετάκη, ένστολου και πολιτικού προσωπικού καθώς και μελών της οικογένειας του Αστυνομικού.