“Τα παράσημα του δρόμου”

Με αφορμή την καταδρομική δολοφονική απόπειρα στο ΑΤ Ομονοίας, με τέσσερις τραυματίες Αστυνομικούς, σχόλιο Αστυνομικού συνδικαλιστή*

“Με αφορμή την καταδρομική δολοφονική απόπειρα στο ΑΤ Ομονοίας, με τέσσερις τραυματίες συναδέλφους, να είναι ταχεία η ανάρρωση τους και περαστικά.
Οσοι υπηρετούμε στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ, και ειδικά σε υπηρεσίες της ΔΑΕΑ, κατανοούμε και νιώθουμε τα όσα βίωσαν και στα όσα βρέθηκαν αντιμέτωποι κατά τη στιγμή της απρόκλητη επίθεσης.
Προσωπικά συναισθάνομαι απόλυτα τα οσα οι συνάδελφοι βιωσαν, καθως – πριν τρείς μήνες – βρέθηκα σε αντίστοιχη καταδρομική επίθεση, κατά την οποία έχω ακόμα και για πάντα- “εννέα παράσημα” ράμματα στο αριστερό μου χέρι.
Για μένα είναι “παράσημα του δρόμου” όπως και τα αντίστοιχα στα χέρια των τεσσάρων συναδέλφων μου, στο … λειτούργημα που ασκούμε στην κοινωνία ..
Γι’ αυτούς τους τραυματισμούς υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, αυτοί που χρόνια αφήνουν περιθωριακά στοιχεία σε “επαναστατική γυμναστική” εις βάρος του προσωπικού των διμοιριών στην “προστατευμένη” περιοχή των Εξαρχείων.
Αυτοί που έχουν οδηγήσει διμοιρίες σε αριθμητικά να υπολογίζονται ως “νανοδιμοιρίες” ..
Ειναι οι ίδιοι που τους έγινε το χατήρι να καταργήσουν την Ομάδα ΔΕΛΤΑ.
Πρόκειται για τους εντολοδοχους της “παθητικης στάσης” επιτρέποντας ανεξέλεγκτους τους αναρχικούς να δρουν σε καταδρομικές παρεμβάσεις σε βάρος των Αστυνομικών..Είναι όσοι κάνουν και έχουν κάνει “αβλαβή διέλευση” πάνω από τα καμμένα, κομμένα και σπασμένα κορμιά συναδέλφων έχοντας σαν στοχο μόνο το προσωπικό συμφέρον. Αλήθεια,μετά από το πρόσφατο επεισόδιο στο ΑΤ Ομονοίας, άλλαξε κάτι ;
Κυρίες και Κύριοι,
τα επί χάρτου σχέδια σας, έχουν αποδειχτεί ανεπαρκή.. επιβάλλεται να αλλάξετε τις εντολές και το δόγμα σας,για την προάσπιση και ασφάλεια του εμψύχου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ
Απο τη θέση του συνδικαλιστή- όπως με έχετε εκλέξει-, νιώθω χρέος μου να αντιδράσω .. όλα τα έγγραφα προς τη φυσική και πολιτική ηγεσία υπάρχουν από το σωματείο, πριν γίνει το κακό να εφαρμόσουν νέο δόγμα και επιχειρησιακή τακτική …πριν είναι αργα, καθώς προς τα εκεί οδηγούμαστε…

Υ.Γ. Ευχαριστώ τους συναδελφούς μου από τη διμοιρία μου για την αντίδραση τους στην επίθεση που δεχθηκαμε.
Υ.Γ. Ευχαριστώ το συνάδελφο το όνομα του οποίου δε γνωρίζω, ο οποίος άνοιξε ως προπομπός με την Υπηρεσιακή του μηχανή το δρόμο έξω από τη ΓΑΔΑ ώστε να διευκολύνει τη μετάβαση μου στο 401.”

____________

* Τσοκαναδίδης Ιωάννης, Αν.Ταμίας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών