Νίκαια: Σε διαθεσιμότητα ο Αστυνομικός της Αθλητικής Βίας

Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο, ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Με τη σε βάρος του ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία κατά συναυτουργία, ο 34άχρονος Αστυνομικός ο οποίος ξυλοκοπήθηκε και κρατήθηκε όμηρος από ομάδα Πακιστανών στη Νίκαια, τελεί υπό Πειθαρχικο Έλεγχο ενώ σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την δικογραφία, κατηγορούμενοι στη ληστεία περιλαμβάνονται τρία ακόμα άγνωστα άτομα

Όπως έχει προκύψει κατά την έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, τέσσερα άτομα τα ξημερώματα της Πέμπτης (18/10), έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, εισήλθαν στο διαμέρισμα των Πακιστανών στη Νίκαια, και αφαίρεσαν κούτες με λαθραία τσιγάρα, #€325 και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Screenshot_20181021-153201_Facebook

Οι Πακιστανοί ακινητοποίησαν έναν από τους δράστες, τον οποίο έδεσαν και χτύπησαν, ενώ οι τρεις σσυνεργοί του είχαν αποχωρήσει με τα κλοπιμαία. Περίοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και διακριβώθηκε η ταυτοτητα του, ότι πρόκειται για τον Αστυφύλακα- οδηγό του Προϊσταμένου του Τμήματος Διωξης της Αθλητικής Βίας της ΔΑΑ.

Ο Αστυνομικός νοσηλεύεται φρουρούμενος στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Σε βάρος των Πακιστανών ενοίκων του διαμερίσματος σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, παράβαση του Νόμου περί όπλων και παράνομης μετανάστευσης, καθώς και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Σε έρευνα σε δύο διαμερίσματα, στην ίδια πολυκατοικία, στη Νίκαια, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κουκούλα τύπου full face , στο ζευγάρια γάντια, 317 συσκευασίες καπνού- χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης- και το χρηματικό ποσό των #€700 κι ένα μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες Πακιστανοί  οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ τα  κατασχεθέντα ως πειστήρια, έχουν αποσταλεί για περαιτέρω διερεύνηση στη ΔΕΕ.