“Τα ΜΑΤ φορούν διακριτικά στα κράνη 10 χρόνια και ουδέποτε τα βγάλαμε. Η συνεχιζόμενη στοχοποίηση συγκεκριμένων υπηρεσιών οδηγεί σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια”

Γραπτή παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών, Δημοσθένη Πάκου, στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τα διακρατικά- δηλωτικά ταυτότητας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης.

“Με τεράστια έκπληξη είδα τον τρόπο που αναπαράγεται σε ΜΜΕ μια διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για το κανονικό της στολής του αστυνομικού. Η υπενθύμιση μιας διαταγής που ισχύει από το 2010 και αναφέρει ότι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ πρέπει να φέρουν διακριτικό αριθμό στο κράνος τους έφερε πλήθος δημοσιευμάτων και εγώ προσωπικά δέχθηκα δεκάδες τηλεφωνήματα για το θέμα.

Δυστυχώς όμως άνθρακες ο θησαυρός, τα νούμερα στα κράνη τα φοράμε 10 χρόνια και ουδέποτε τα βγάλαμε, όπως και άλλα διακριτικά, προς τι λοιπόν όλο αυτό; Τι διαφορετικό θα γίνει τώρα. Είναι δεδομένο ότι η συνεχιζόμενη στοχοποιηση της Αστυνομίας και ιδιαίτερα κάποιων συγκεκριμένων υπηρεσιών οδηγεί σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια.

Η προφανής προσπάθεια ορισμένων να εξαναγκάσουν την αστυνομία σε οπισθοχώρηση έναντι των γνωστών και χαϊδεμένων μειοψηφιών μάλλον πιάνει τόπο και οι αρμόδιοι παρακολουθούν απλά. Αν πετύχει η επιλογή «νόμος και τάξη» ως εργαζόμενο μου είναι αδιάφορο όταν φαίνεται να μην ενδιαφέρει άλλους και άλλους, για να δουλέψω θέλω όρους, σαφήνεια εντολών, συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης και όχι να είμαι στο μέσο επικοινωνιακών παιχνιδιών. Αλλά μάλλον ζητάω πολλά, εδώ δεν μπορούν τόσα χρόνια να μας εξοπλίσουν σοβαρά και δουλεύουμε με υλικά του 2000 ακόμα.

Υ.Γ.: Τα νούμερα στα κράνη τα αλλάζουμε συχνά και πληρώνουμε τα αυτοκόλλητα από την τσέπη μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω ως εκπρόσωπος εργαζομένων να γίνει αυτό ξανά. Ας μεριμνήσουν να τα πληρώσει η Υπηρεσία όπως υποχρεούται. Την ώρα που ο Στρατός δίνει στα στελέχη του επίδομα 120 ευρώ, εμείς μόνο πληρώνουμε”…