Τα κομμένα πενθήμερα και η καταβολή νυχτερινών, στη μισθοδοσία Δεκεμβρίου – Το παρασκήνιο

“Προσπάθησαμε αλλά δεν τα καταφέραμε”.. διατύπωση όπως τίθεται από κύκλους του ΥπΠΡΟ ΠΟ για τη μη καταβολή των πενθημερων στη μισθοδοσία Δεκεμβρίου (23/12), που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο ένστολοπροσωπικό και στη συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση.

Κανονικά θα καταβληθούν στη μισθοδοσία Δεκεμβρίου τα κομμένα νυχτερινά, όχι όμως και τα πενθήμερα Νοεμβρίου – αποζημίωση για την εργασία των ενστόλων πέραν του πενθημέρου, στους λογαριασμούς τους, την ερχόμενη Παρασκευή  (23/12) σύμφωνα με κύκλους του ΥπΠΡΟ ΠΟ και του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι δαπάνες για τα “πενθήμερα” είχαν εξασφαλιστεί με πόρους από τον προϋπολογισμό της επομενης χρόνιας. Ωστόσο, πρόσφατη διάταξη των “θεσμών”, άρει στη δυνατότητα μεταφοράς από τον κωδικό δαπάνης του νεου προϋπολογισμού (2017) στο τρέχον ετος (2016) με το κονδύλι για την κάλυψη των πενθήμερων Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου το οποιο εγκρίθηκε με ΚΥΑ (ΠΡΟ-ΠΟ και Οικονομικών) να μην εκχωρειται στην κάλυψη της δαπάνης.

Για να καταβληθούν κανονικά οι αποζημιώσεις για την εργασία των ενστόλων πέραν του πενθημέρου, συντάχθηκε νέα τροπολογία που όμως δεν συζητήθηκε (19/12) στη Βουλή, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες Υπηρεσίες να μην προλαβαίνουν την ανώτατη προθεσμία καταχώρισης των πενθημερων στη μισθοδοσία.
Στο ενδεχόμενο μετάθεσης της μιθοδοσίας των ενστόλων για μετά τα Χριστούγεννα, λόγω της καθυστέρησης στην ολοκληρωση της μηχανοργάνωσης για την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας στο προσωπικό, “εκλεισε” η ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης (19/12) και σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ αναμένεται να γίνει κανονικά η καταβολή της .

Η μισθοδοσία των ενστόλων, θα καταβληθεί στους λογαριασμούς- κανονικά -στις 23 του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, τα πενθήμερα Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου ενδέχεται να καταβληθούν στις μισθολογικές αποζημιώσεις το Φεβρουάριο.

Αναμένονται οι ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των ενστόλων με το ένστολο προσωπικό να βρίσκεται ήδη σε αναβρασμό.