“Τα επιδόματα ΕΚΑΜ, βρισκόμαστε ακόμα σε στάδιο υλοποίησης ..των δεσμεύσεων προς αποκατάσταση της αδικίας.”

Με αφορμή την μη καταβολή του επιδόματος ΕΚΑΜ, αν και αποτελεί δέσμευση προς αποκατάσταση της αδικίας, του ΓΓ ΠΟΑΣΥ*

“Ανεπανόρθωτα έκθετη η πολιτική ηγεσία ΠτΠ για κάθε ημέρα καθυστέρησης αποκατάστασης του επιδόματος ΕΚΑΜ. Οφείλει και την διόρθωση της αδικίας αλλά και την αναδρομικότητα προκειμένου να επιστραφούν τα ποσά που χάθηκαν στους « διαδρόμους της αναμονής»

«Έχει χυθεί πολύ μελάνι» αναφορικά με το ζήτημα της κατάργησης του επιδόματος ΕΚΑΜ και πως θα μπορούσε άλλωστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο , όταν η αδικία που σημειώθηκε σε αυτό το ζήτημα από την ψήφιση του νέου μισθολογίου δεν είχε προηγούμενο.

Και βεβαίως μια τέτοια κατάσταση βαρύνει όχι αυτούς που διεκδικούν την διόρθωση μιας αδικίας ,αλλά εκείνους που νομοθετούν .
Η Ομοσπονδία μας (Π.Ο.ΑΣ.Υ) από την πρώτη στιγμή, είχε την ηθική υποχρέωση να βρίσκεται στην πλευρά των διεκδικητών της διόρθωσης μιας αδικίας ,που από μόνη της «κραυγαζε» περί της ανισόρροπης υπόστασης του νέου μισθολογίου, που εκδικούνταν από την μια τις αστυνομικές μονάδες υψηλού ρίσκου και κίνδυνου περικόπτοντας επιδόματα και από την άλλη ,είτε εκουσίως είτε ακούσια ,προέβαινε σε μισθολογικές αυξήσεις άλλων υπηρεσιών μικρότερου κινδύνου.
Καταθέσαμε και στην προηγούμενη φυσική και πολιτική ηγεσία συγκεκριμένες προτάσεις για την αποκατάσταση της αδικίας, αλλά και στην σημερινή πολιτική ηγεσία, από την πρώτη στιγμή διεκδικήσαμε και λάβαμε υποσχέσεις για άμεση διόρθωση και το πράξαμε κινούμενοι στην ουσία του θέματος αποφεύγοντας κάθε επικοινωνιακό τέχνασμα ,σεβόμενοι τον θεσμό και τον ρόλο μας.
Σήμερα σχεδόν ένα χρόνο μετά από την δημοσίευση(21-3-2018) της υπ αριθμ 8002/1/520-γ κοινής υπουργικής απόφασης των αναπλ. Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών αναφορικά με το ύψος της χορήγησης επιδομάτων κινδύνου, που περικόπτονταν αδίκως τα επιδόματα ΕΚΑΜ ,βρισκόμαστε ακόμα σε στάδιο υλοποίησης των δεσμεύσεων προς αποκατάσταση της αδικίας.
Ας γνωρίζει όμως η πολιτική ηγεσία ΠτΠ της όποια αρμοδιότητά της είναι η διόρθωση της αδικίας , ότι για κάθε μέρα καθυστέρησης υλοποίησης της δέσμευσης, εκτίθεται ανεπανόρθωτα και φυσικά οφείλει μαζί με την διόρθωση να επιστρέψει και τα αναδρομικά ποσά που χάθηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα της αναμονής.”

ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ Π.Ο.ΑΣ.Υ
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α