Μήνυση κατέθεσε ο πατέρας του βρέφους που έπεσε από τα χέρια ιερέα στο 40ισμό του

Μήνυση κατέθεσε ο πατέρας 40ημερών βρέφους που τραυματίστηκε, όταν έπεσε από τα χέρια του ηλικιωμένου εφημέριου, κατά την τέλεση του μυστυρίου 40ισμού του, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νικήτη Χαλκιδικής.

«Κατέθεσα μήνυση εναντίον του ιερέα, διότι θεωρώ ότι είναι υπεύθυνος για τον τραυματισμό του παιδιού μου και δεν πρέπει να συμβούν ανάλογα περιστατικά και με άλλα παιδάκια», δήλωσε ο Γιάννης Ναζλίδης, πατέρας του βρέφους, στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

«Πήγαμε για Σαραντισμό το παιδί και ο ιερέας, ενώ προχωρούσε προς τις εικόνες, παραπάτησε και έπεσε μαζί με το παιδί. Το αγοράκι μου τραυματίστηκε σοβαρά, έχει σπάσει το πόδι του και έχει κάκωση στο κεφάλι. Οι γιατροί προσπαθούν για να γίνει το παιδί μου καλά. Είναι μόλις 40 ημερών το αγοράκι μου και ευτυχώς, σύμφωνα με τους γιατρούς, καλυτερεύει η κατάσταση του», ανέφερε ενώ πρόσθεσε, «είναι μεγάλος σε ηλικία ο ιερέας, αλλά ευθύνεται και η Μητρόπολη Κασσανδρείας. Μπορεί ο ίδιος να μην θέλει να βγει στη σύνταξη, αλλά δεν μπορεί να κινδυνεύουν και άλλα παιδάκια, επειδή είναι μεγάλης ηλικίας ο ιερέας», κατέληξε.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Μαρία Σεβαστίδου, σημείωσε «η οικογένεια κινήθηκε δικαστικά, αλλά προέχει η υγεία του παιδιού»

Το βρέφος νοσηλεύεται στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” και σύμφωνα με τον Πρόεδρος του Νοσοκομείου, Βασίλη Παπά, «το παιδάκι ήρθε την Τέταρτη (07/03) στο Νοσοκομείο και έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κάταγμα στο πόδι. Ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και θεωρούμε ότι δεν θα χρειαστεί να νοσηλευτεί για αρκετό καιρό. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι».

Μετά το περιστατικό, στο πλαίσιο του ρεπορταζ, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, μίλησε η κάτοικος της Νικήτης Χαλκιδικής, Ελένη Αντωνιάδου, η οποία ανέφερε ότι «ο συγκεκριμένος ιερέας πριν από τέσσερα χρόνια είχε και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να τελέσει τα καθήκοντα του. Είναι μεγάλος σε ηλικία, κάνει λάθη, σκοντάφτει. Έχουμε διαμαρτυρηθεί τέσσερις φορές στη μητρόπολη Κασσανδρείας. Έχουμε αναφέρει όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί και η λύση που έδωσαν ήταν μία εβδομάδα να εφημερεύει ο νέος ιερέας (που έχει έρθει) και την άλλη εβδομάδα ο συγκεκριμένος ιερέας».