Τ.Θεοδωρικάκος: “Στα καδρόνια νοσταλγών της Χρυσής Αυγής, δεν απαντάς με καδρόνια”

Με σαφείς θέσεις ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε με αφορμή τις πρόσφατες συμπλοκές και επιθέσεις οργανωμένων ομάδων

“Καμία βία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή”, διεμήνυσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τις πρόσφατες επιθέσεις. “Στα καδρόνια νοσταλγών της Χρυσής Αυγής δεν απαντάς με καδρόνια”, τόνισε εμφατικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

“Απαιτείται συντεταγμένη δράση της Πολιτείας, των κομμάτων και της κοινωνίας”, πρόσθεσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, απορρίπτοντας, τις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης, “Η ΕΛΑΣ είναι εδώ, δραστηριοποιείται με σχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου αναβίωσης της εγκληματικής οργάνωσης”, σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται εγρήγορση και αποφασιστικότητα.

Αναφορικά με την υποστελέχωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την ενίσχυσή τους με περισσότερους από 1.000 αστυνομικούς, ενώ προανήγγειλε ψηφιοποίηση υπηρεσιών στα Αστυνομικά Τμήματα με αποδέσμευση αστυνομικών, καθώς από την 1η Ιανουαρίου καταργείται το γνήσιο της υπογραφής.

Ενω αναφέρθηκε και στη σύλληψη του 34χρονου Ιρακινού τρομοκράτη του ISIS στην Αθήνα, σημείωσε ότι η εμπλοκή του χρονολογείται πριν την μετάβαση του στην Ελλάδα.