Συνελήφθη Ιρακινός για συμμετοχή σε δράσεις του ISIS

Με αξιοποίηση πληροφορικής ενημέρωσης από Υπηρεσίες της Ευρώπης, συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία Ιρακινός κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS

Ο 34χρονος Ιρακινός εντοπίσθηκε (04/10) στο κέντρο της Αθήνας, και συνελήφθη σε συντονισμένη επιχείρηση της ΔΑΕΕΒ με αξιοποίησης πληροφοριών υπηρεσιών της Ευρώπης, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Όπως διακριβώθηκε ο 34χρονος είχε εισέθει παράνομα ως λαθρομετανάστης από τη Λέσβο, το 2018. Είχε υπαοβάλλει διαδοχικά αιτήματα για άσυλο τα οποία είχαν απορριφθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, ενώ είχε προσφύγει στα Διοικητικά, με την υπόθεσή του να εκκρεμεί. Παντρεμένος και παρέρας τεσσάρων παιδιών, διαβιούσε σε οίκημα στο κέντρο της Αθήνας, όπου και εργαζόταν.

Ο 34χρονος κρατείται και ανακρίνεται στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα στο χώρο διαμονής του. Στο κατεπείγον σήμα οι Υπηρεσίες της Ευρώπης, ανέφεραν τις ενέργειες που συμμετείχε ο τζιχαντιστής το 2014 και 2015 και έχουν αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό υλικό που έχει περιέλθει σε γνώση των Αρχών. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αναμένεται να μεταχθεί (05/10) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.