τ.Αρχηγός ΕΛΑΣ, εα Α/Γ Κωνσταντίνος Σκούμας: «Φεύγω, έχοντας διατηρήσει την αξιοπρέπειά μου»

Μετά την απομάκρυνσή του με ομόφωνη απόφαση ΚΥΣΕΑ, σχολίασε ο απερχόμενος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εα Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας

«Φεύγω, έχοντας διατηρήσει την αξιοπρέπειά μου» αναφέρει χαρακτηριστικά, σε επικοινωνία του, ενώ παραθέτει ως γεγονός ότι και ο ίδιος, ενημερώθηκε επισήμως για την αποστρατεία του από την ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ .

Η αποστρατεία του Ανώτατου Αξιωματικού της ΕΛΑΣ,  έρχεται μόνο δύο μήνες μετά τις ετήσιες τακτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. με απόφαση έκτατου ΚΥΣΕΑ, το πρωί του Σαββάτου (18/03) που έθεσε σε αποστρατεία τον- μέχρι σήμερα – Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Α/Γ Κωνσταντίνο Σκούμα.

Η θητεία του εκάστοτε Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας είναι διετής και μπορεί να λάβει παράταση έναν επιπλέον χρόνο σε ανανέωση της παραμονής του στη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι αυτή η εξέλιξη, ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ, και αφορούν στην λειτουργία της Αστυνομίας, και δε σχετίζονται με θέματα της επικαιρότητας και την επιχειρησιακή ανταπόκριση των ομάδων και Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στις πορείες.