Συζήτησαν με τον Διοικητής της Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης της Δ.Α.Ε.Θ. τα εργασιακά προβλήματα του προσωπικού

Ανακοίνωση της παράταξης Ενωμένοι Αστυνομικοί (ΕΝ.Α) ΘΣΝ

«Χθες, 01-10-2020 επισκεφτήκαμε την Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης της Δ.Α.Ε.Θ.,  συναντηθήκαμε με το προσωπικό, καθώς και με τον διοικητή της Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Οικονόμου Παναγιώτη προκειμένου να συζητήσουμε τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της εν λόγω Υπηρεσίας.
Όπως διαπιστώσαμε η νευραλγική αυτή Υπηρεσία εργάζεται όπως και πολλές άλλες στα “κόκκινα” λόγω έλλειψης προσωπικού, παρά τις πολλές υποχρεώσεις της. Δυστυχώς σε πάμπολλες Υπηρεσίες της πόλης μας παρατηρείται το φαινόμενο αριθμητικά σε δύναμη να είναι εντάξει, αλλά σε πραγματική δύναμη σε σχέση με τις υπηρεσιακές ανάγκες να αντιμετωπίζουν ελλείψεις.
Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην ΥΜΕΤ, όπου στην οργανική της δύναμη συμπεριλαμβάνονται και άλλες υπηρεσίες(πάνθηρες, φρουρήσεις στόχων) που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο της.
Στη συνέχεια ενημερώσαμε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, κ.Μαυρόπουλο Λάζαρο, για τις ανελαστικές υποχρεώσεις που έχουν “φορτωθεί” στην Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης. Από την μεριά του, αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες μας, έδωσε άμεσα εντολή για ελάφρυνση των στόχων σε συνεννόηση με τη Διοίκηση της Υποδιεύθυνσης, ώστε να μπορέσουν να εξοφληθούν τα διμοιριακά ρεπό.
Συνεχίζουμε με αμείωτο το ενδιαφέρον μας, προσπαθώντας να βάλουμε και εμείς το “λιθαράκι μας” στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των συναδέλφων μας, όπως οφείλουμε ως συνδικαλιστές».