Με φωτεινό σηματοδότη η κυκλοφορία στις “Τρύπες του Καραμανλή”

Εκ περιτροπής κυκλοφορία στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου μέχρι την ολοκλήρωση του έργου

Στην τοποθέτηση και λειτουργία φωτεινού σηματοδότη, με εκ περιτροπής κυκλοφορία στα δύο ρεύματα για το διάστημα που θα εκτελούνται τα έργα αποκατάστασης των ρηγμάτων στο δομικό σύστημα της σήραγγας «Λουμπάρδα» (Τρύπες του Καραμανλή) , κατέληξε η αρμόδια Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

Η ενεργοποίηση του φωτεινού σηματοδότη θα τεθεί σε λειτουργία το μεσημέρι του Σαββάτου (03/10-12.00) και έως και τις 27 Οκτωβρίου (27/10) και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα πραγματοποιείται  εκ περιτροπής (εναλλάξ) κυκλοφορίας από το εναπομένον ρεύμα κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της σήραγγας «Λουμπάρδα» και σε όλο το μήκος της (συνολικά 285μέτρα) επί της Λ. Αθηνών-Σουνίου (Ε.Ο. 91) . Η διέλευση των τροχοφόρων επί της (Ε.Ο91) προς το αποκλεισμένο τμήμα της Λεωφόρου Αθηνών- Σουνίου θα διεξάγεται μέσω του άξονα Λεωφόρου Ευελπίδων- Λεωφόρου Αγίας Μαρίνας.

Το ανώτατο όριο ταχύτητας καθορίζεται σε 50 χλμ/ώρα σε μήκος (400) μέτρων πριν και μετά την έναρξη του εργοταξίου και σε 40 χλμ/ώρα σε μήκος (200) μέτρων πριν και μετά την έναρξη του εργοταξίου. Η Τροχαία απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα

Η επιλογή λειτουργίας φωτεινού σηματοδότη προκρίθηκε σε συνεννόηση με την Τροχαία Αττικής, καθώς κρίθηκε το υψηλότερο επίπεδο οδικής ασφάλειας για τους χρήστες της οδού με την μικρότερη δυνατή όχληση. Η αρμόδια Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής έχει εκπονήσει σχετική μελέτη, για την υλοποίηση της παρέμβασης χρήσης φωτεινού σηματοδότη .