Συστάσεις από την ΕΛ.ΑΣ προς του πολίτες, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας

Τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ περιορίζονται σε συστάσεις, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας και

Με εντολή για συνεχή κίνηση στους δρόμους, εμφανή παρουσία σε όλα τα σημεία της πόλης από την έναρξη της πρωινής βάρδιας οι περιπολίες των πληρωμάτων της ΕΛ.ΑΣ (23/03), κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας (23/03-06.00) οι Αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους και  συστάσεις ενώ ενημερώνουν τους πολίτες -οδηγούς και πεζούς- για την ισχύουσα απαγόρευση καθώς και για την προβλεπόμενη διαδικασία που θα πρέπει πλέον (και μέχρι τις 06/04-06.00) να ακολουθούν για τις “έκτακτες” μετακινήσεις τους.

Με τη σύσταση ότι “οι έλεγχοι εγγράφων των πολιτών “ανέπαφα” και από την προβλεπόμενη απόσταση” το Κέντρο ενημερώνει τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκονται στους δρόμους, με δεδομένο της εφαρμογής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια -από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας (23/06)-. Αστυνομικοί από νωρίς το πρωί, βρέθηκαν σε στάσεις λεωφορείων και ΜΜΜ όπου είχαν αρχίσει να εμφανίζονται όσοι ακόμα εργάζονται, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις νέες διαδικασίες. Δεν έλειψαν και περιπτώσεις πολιτών οι οποίοι συνεπείς στις οδηγίες, μπορεί να μην έφεραν τα επίσημα έντυπα, ωστόσο έφεραν εκτός από ΔΑΤ και Διαβατήριο, χειρόγραφη υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση “κατ εξαίρεση μετακίνησης”- εργαζομένου.

Υπενθυμίζεται ότι για σε όσους δεν συμμορφώνονται, σε κάθε παράβαση που εντοπίζεται επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο #€150 -εκατόν πενήντα ευρώ.