Σύσκεψη στο Αεροδρόμιο και επιθεώρηση των ειδικά διαμορφωμένων χώρων παραμονής κατά την άφιξη των ταξιδιωτών

Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε (19/03)  υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, στα Σπάτα Αττικής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Υπαρχηγος του ΠΣ, Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Αθηνών/ Δ.Α.Α.Α, Ταξίαρχος Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου, ο Διοικητής Π.Σ. / Δ.Α.Α., Πύραρχος Γεώργιος Καραμανλής, ο Διοικητής της ΥΠΑ Γεώργιος Δριτσάκος, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, και ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακής Λειτουργίας του αεροδρομίου Αλέξανδρος Αραβανής.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή λόγω του κορωνοϊού και για να διασφαλιστεί η συντονισμένη ενημέρωση των επιβατών που εισέρχονται στην χώρα μας σχετικά με τα ειδικά μέτρα που έχουν ληφθεί και την υποχρέωση της 14ημερης καραντίνας. Η σχετική notam για την 14ημερη καραντίνα ισχύει από σήμερα 20 Μαρτίου 2020 και ώρα 12.00.

Στην συνέχεια, ο Υφυπουργός επιθεώρησε τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις αφίξεις του αεροδρομίου που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Ελευθέριος Βενιζέλος και στους οποίους ήδη έχει αρχίσει η διανομή ειδικών φυλλαδίων σε 4 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά). Το ενημερωτικό αυτό υλικό διανέμεται από προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλους όσοι εισέρχονται στην χώρα μας, σημειώνοντας ειδικότερα την υποχρέωση απαρέγκλιτης τήρησης της 14ημερης καραντίνας.

Τέλος, σημειώνεται ότι ήδη έχει διανεμηθεί ειδικό έντυπο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις αρμόδιες Υπηρεσίες, το οποίο θα συμπληρώνεται από τους επιβάτες κατά την διάρκεια των πτήσεων, όπου θα δηλώνουν τα στοιχεία τους και τον τελικό προορισμό διαμονής τους.

[pdf-embedder url=”http://www.nantiareport.gr/wp-content/uploads/2020/03/FORMS-GR-pdf-pdf-1.pdf” title=”FORMS-GR pdf pdf (1)”] [pdf-embedder url=”http://www.nantiareport.gr/wp-content/uploads/2020/03/FORMS-GR-pdf-pdf.pdf” title=”FORMS-GR pdf pdf”]