Σύνταγμα: Σοβαρό τροχαίο με άλογο άμαξας, που “έπεσε” σε προπορευόμενο ΤΑΞΙ

Στη Λ.Αμαλιας, άλογο ιππίλατης άμαξας ενω είχε αποβιβάσει ζευγάρι Ινδών νεονύμφων, έπεσε στο πίσω μέρος προπορευόμενου ΤΑΞΊ, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του αλόγου.

Το τροχαίο ατύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις (09/04-17.00) οφείλεται σε λάθος χειρισμό, τα δυο άλογα, αφηνίασαν (ενδεχομένως λογω κοσμου και κινησης) με καλπασμό, ανεξέλεγκτα κινήθηκαν στο ρεύμα προς τους στύλους του Ολυμπίου Διός, και το ένα έπεσε στο πίσω μέρος προπορευόμενου ΤΑΞΙ ενω ο αμαξάς επιχείρησε  μάταια να τα συγκρατήσει. Το λευκό άλογο τραυματίσθηκε σοβαρά στο μπροστά αριστερό άκρο και το αίμα πλημμύρισε την άσφαλτο.

indi_horse

Ο αμαξας μόλις είχε αποβιβάσει ζευγάρι Ινδών νεονυμφων μετά την τελετή στο ύψος του Ζαππείου. Το αίμα του αλόγου προκάλεσε σοκ σε όσους βρέθηκαν αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου στη Λ.Αμαλίας και κόσμος επιχειρούσε να συνδράμει με οποιον τρόπο στο άλογο που βρίσκονταν στο δρόμο. Διασωστης διερχόμενου σταθμού του ΕΚΑΒ και κτηνιατρος, προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Το άλογο μεταφέρθηκε με συντονισμένη επιχείρηση σε ειδικά διαμορφωμένο όχημα (νταλίκα) στο ιατρείο του ιπποδρόμου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του τραύματος. Σοβαρές υλικές ζημιές και θραύση του πίσω παρμπρίζ προκλήθηκε στο ΤΑΞΙ ενω δεν υπήρξε τραυματισμός πολίτη. Στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο της Τροχαιας.

Το μεσημέρι της Κυριακής (09/04-16.30) ειχε προγραμματιστεί να τελεστεί γάμος Ινδών στην Αθήνα. Η επιλογή της χώρας για την τελετή, έγινε μεταξύ Μονακό και Αθήνας. Όλες τις ημέρες αυξημένα μέτρα τροχαίας ειχε λάβει η ΕΛΑΣ. Το KingGeorge και η Μεγάλη Βρετανια, από την Παρασκευή (07/04), ήταν ασφυχτικά γεμάτα με τους βαθύπλουτους καλεσμένους. Οι δυο οικογένειας ελέγχουν την οικονομία της χώρας τους. Νωρίτερα ιππιλατη άμαξα παρελαβε του δυο νεόνυμφους με τους 350 επίσημους προσκεκλημένους με τις χρυσοκεντητες παραδοσιακες φορεσιες για την τελετή. Ακολούθησε στο Ζάππειο δεξίωση.