Σύνταγμα: Σε προσαγωγή του Έκτορα Κουφοντίνα μεταξύ συλληφθέντων για τα επεισόδια στην πορεία υπέρ του κατάδικου τρομοκράτη

Με συλλήψεις ανταποκρίθηκε η ΕΛ.ΑΣ στα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν ταραξίες “αλληλέγγυοι” και αντιεξουσιαστές στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία μεταξύ των προσαχθέντων και ο Έκτορας Κουφοντίνας, γιος του κατάδικου τρομοκράτη

Στην προγραμματισμένη πορεία (06/03-12.00) υπέρ του κατάδικου δολοφόνου της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε απώθηση των ταραξιών με χρήση του υδροφόρου οχήματος της ΕΛΑΣ (αύρα) και πραγματοποίησαν προσαγωγές και συλλήψεις.  Μεταξύ των προσαχθέντων και ο γιος του κατάδικου πολυισοβίτη τρομοκράτη Έκτορα Κουφοντία, ο οποίος ήταν από νωρίς στο χώρο μεταξύ των “αλληλέγγυων” και “τρομολάγνων” υποστηρικτών του δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 200 άτομα επιχείρησαν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις τους απέτρεψαν να αποκλείσουν την κυκλοφορία και τους απώθησαν ενώ προχώρησε σε προσαγωγές. Οι ταραξίες, μεταξύ των αντιεξουσιαστών και “αλληλέγγυους” συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία επί της Σταδίου, με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να τους απωθούν με χρήση κρότου λάμψης, χημικών προς την οδό Ερμού και την Καραγιώργη Σερβίας.

Ομάδα “αλληλέγγυων” στο ύψος της πλατείας Κοτζιά, προχώρησαν  σε καταβροχή νερού με την αύρα , και αργότερα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, με εντολή να διατηρήσουν ανοιχτή την κυκλοφορία. Μεταξύ των προσαχθέντων και ο Έκτορας Κουρφοντίας. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Κρατική Ασφάλεια.