Σύνταγμα: Προσαγωγές και συλλήψεις σε περιορισμένο επεισόδιο στη συγκέντρωση για τα θύματα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Στην Πλατεία Καραϊσκάκη σε μεμονωμένο περιστατικό, ολιγομελής ομάδα ταραξιών, επιτέθηκε με  μάρμαρα, πέτρες και αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων προκαλώντας παράλληλα μικροφθορές

Ανακοίνωση για το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν (12/03) στο Σύνταγμα εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 12.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στη Πλατεία Συντάγματος, που στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία επί της οδού Πανεπιστημίου, ενώ διασπάστηκαν και κινήθηκαν σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Όπως παραθέτει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη σημειώθηκε μεμονωμένο περιστατικό, από ολιγομελή ομάδα ατόμων, τα οποία εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων προκαλώντας παράλληλα μικροφθορές. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Από την Αστυνομία, συνολικά πραγματοποιήθηκαν δέκα προσαγωγές και δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.