Κορυδαλλός: Συνελήφθησαν τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούμενοι για βασανιστήρια σε βάρος Αλβανού κρατούμενου σε μεταγωγή από τη Θεσσαλονίκη

Οι αστυνομικοί εν υπηρεσία είχαν ευθύνη φύλαξης σε μεταγωγή κρατουμένων από τη Θεσσαλονίκη, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού και με καταγγελία Αλβανού, φέρονται να προέβησαν σε ξυλοδαρμό και βασανισμό σε βάρος του

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας  συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου (11/03), τέσσερις αστυνομικοί (Αξιωματικός, Αστυφύλακες και Ειδικός Φρουρός) κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά συναυτουργία.

Όπως προκύπτει από πηγή ενημέρωσης του NantiaReport.gr o 30χρονος Αλβανός μετήθη μαζί με άλλους δέκα κρατούμενους από τη Θεσσαλονίκη στις Φυλακές Κορυδαλλού. Κατά την άφιξή του ο υπόδικος Αλβανός, κατήγγειλε ξυλοδαρμό του κατά τη μεταγωγή του, ενώ ζήτησε να εξεταστεί από τον γιατρό των Φυλακών. Ο κρατούμενος υποστήριξε ότι δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, και ενώ ζητούσε νερό, οι αστυνομικοί του αρνήθηκαν.

Ο ιατροδικαστής ο οποίος μετέβη στις Φυλακές, βεβαίωσε ότι τα  χτυπήματα τα οποία έφερε ο 32χρονος Αλβανός ήταν έγιναν τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσε ενώ βρισκόταν σε μεταγωγή.

Οι τέσσερις συλληφθέντες Αστυνομικοί, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.