Σύνορα Έβρου: Λαθρομετανάστες, περισσότερα από 1.000 άτομα με βία επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας

Λαθρομετανάστες επιχειρούν πέρασμα στην Ελλάδα από τα σύνορα με την Τουρκία ενώ στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις

Από τα ξημερώματα (28/02), σε ανάπτυξη Αστυνομικοί της ΔΑΕΘ/ΥΑΤ και από την κεντρική Μακεδονία, καθώς και στελέχη του Στρατού Ξηράς, σε φραγμό να απωθήσουν τους λαθρομετανάστες έξω από το Ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantia Report.gr, οι λαθρομετανάστες, έχουν κατακλύσει τον Έβρο και επιχειρούν με κάθε μέσο να εισβάλλουν στην επικράτεια, από τα παράνομα περάσματα και συλλαμβάνονται από τις Αστυνομικές δυνάμεις .

Οργανωμένες ομάδες λαθρομεταναστών διάσπαρτες κατά μήκος του ποταμού Έβρου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantia Report.gr, γίνονται διαδοχικές απόπειρες ταυτόχρονης εισβολής λαθρομεταναστών με “ασπίδα” νήπια και βρέφη που φέρουν μαζί τους. Οι Ελληνικές Αρχές έχουν λάβει ρητή εντολή να αποτρέψουν την παραβίαση των συνόρων, ενώ από την πλευρά της Τουρκίας, απλοί παρατηρητές, στα  μισθωμένα λεωφορεία από την κυβέρνηση Ερντογάν- ως μοχλός πίεσης και για άλλη μια φορά εκβιασμού στην Ευρώπης- μεταφέρουν  στα σύνορα με την Ελλάδα στις Καστανιές, εκατοντάδες λαθρομετανάστες με πρόθεση να κινηθούν προς τα εδάφη της Ελλάδας.

Στο Εθνικό Οδικό δίκτυο, λαθρομετανάστες κινούνται μέσα στο σκοτάδι, με τους οδηγούς να βρίσκονται σε κίνδυνο.