“Και το Νόμπελ Ειρήνης, ποιος θα το πάρει φέτος”;

Με την οπτική πολίτη* που έμεινε στο νησί της Λέσβου για τέσσερα χρόνια από το 2015, και βρέθηκε να παρακολουθεί τα επεισόδια σε βάρος των Αστυνομικών από τους ντόπιους κατοίκους

“Το 2015 είχα την τύχη ν’ αποβιβαστώ από το καράβι στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Συνάντησα μετανάστες παντού. Μετανάστες στο λιμάνι, στα πάρκα, στην προκυμαία, στους δρόμους, ΠΑΝΤΟΎ. Τα τέσσερα χρόνια που έμεινα στο νησί τους έβλεπα κάθε μέρα! Συνάντησα μετανάστες που έβγαζαν 200€ από τις τσέπες για να πληρώσουν μια φόρτιση στο κινητό τους. Συνάντησα μετανάστες μπούγιο σε αυτοκίνητα και αγροτικά να τους μεταφέρουν παράνομα από Συκαμιά στην Μυτιλήνη σε τιμή ευκαιρίας 500€ το άτομο. Δεν θύμιζε τίποτα Ελλάδα γύρω μου.
Μόνο μαύρο χρήμα και μυρωδιά κάτουρα. Ξενοδοχεία σε πληρότητα. Προτεραιότητα σε νοσοκομείο και δημόσιες υπηρεσίες. Επειδή είμαστε ανθρωπιστές! Και έλα να βγούμε και μια σελφι με τα μαυράκια για να το δείξουμε και στους άλλους, να πάρουμε και το Νόμπελ Ειρήνης! Και δώστου ΜΚΟ και δώστου αποσπασμένοι αστυνομικοί που τότε ήταν καλοί… και δώστου πράσινο φως και σε άλλες βάρκες γιατί οι μετανάστες είναι φίλοι μας!

2020 πάλι στο λιμάνι της Μυτιλήνης.. με τους Μυτιληνιούς να έχουν πάρει τα όπλα

Με μια καθυστερημένη διαμαρτυρία όπου κάλιο αργά παρά ποτέ! Μαζί σας!
Απεργία με όλα τα μαγαζιά κλειστά! Μαζί σας! Μακάρι και όλη η Ελλάδα να έκανε απεργία! Κλειστά ΌΛΑ! Συμφωνώ!
Όμως σοβαρά τώρα? Πιάνεις στον ύπνο αστυνομικό και τον σαπίζεις στο ξύλο? Δίνεις την χριστιανική σου κατάρα θα το βρεις από τον Ταξιάρχη? Θέλεις να δεις νεκρούς αστυνομικούς? Φανατίζεσαι και διαδίδεις ψεύτικες ειδήσεις για νεκρό 17χρονο? Ανεβάζεις ελληνικές σημαίες προσωποποιημένες να κλαίνε? Αλήθεια? Από πού την ξέθαψες? Δεν φοβάσαι μην σε χαρακτηρίσουν Χρυσή Αυγή? Γιατί θυμάμαι το 2015 όταν σου την έκαιγαν μετανάστες δεν έβγαλες τα όπλα σου και όταν αστυνομικοί την υπερασπίστηκαν τους έλεγες χρυσαυγήτες.

Σοβαρά τώρα ανεβάζεις παιδί με φόντο τα ΜΑΤ? Τη δουλειά των ΜΑΤ δε θα την μάθεις τώρα. Ανέκαθεν ήξερες την δουλειά τους. Τα ΜΑΤ υπακούν εντολές του Κράτους που εσύ ψήφισες και το μόνο που θα καταφέρεις με το να χρησιμοποιείς ένα παιδί είναι να με εκνευρίσεις και όχι να με συγκινήσεις.
Σοβαρά τώρα μάχεσαι για την Δημοκρατία? Μάχεσαι να μην φτιάξουν ΚΛΕΙΣΤΟ κέντρο ενώ όταν άνοιξαν το ΑΝΟΙΧΤΟ κέντρο εσύ έξυνες τ’ α@#%δια σου με γκασμά και φυσούσες το μαύρο παραδάκι εις βάρος των Μοριανών?
Δες λίγο τις αναμνήσεις σου στο fb εκεί που πάλι έβριζες τους αστυνομικούς επειδή έλεγαν ΌΧΙ άλλοι μετανάστες. Εκεί που τους αποκαλούσες ρατσιστές χρυσαυγήτες. Εκεί που έλεγες κι εμείς λαός μεταναστών είμαστε… Ας έρθουν… Άνθρωποι είναι.. και ανέβασες τους μικρασιάτες για να μας συγκινήσεις. Ε? Όχι? Δεν το έκανες?
Εσύ τώρα που πιάνεις την καραμπίνα σου σε σένα μιλάω. Σε σένα που δημιουργείς συνωμοσίες για να δεις νεκρούς ανθρώπους. Ποιος είναι τελικά πατριώτης? Ποιος φανατικός με το όπου φυσάει ο άνεμος? Ποιος χρυσαυγήτης? Και το Νόμπελ Ειρήνης ποιος θα το πάρει φέτος?
Μήπως τώρα που ξεσηκώθηκες και ξέχασες πόσο ανθρωπιστής είσαι… είναι λίγο αργά? Μήπως έπρεπε να ξεσηκωθείς πριν πέντε χρόνια όταν αντί για κλειστό κολυμβητήριο σου έχτισαν ανοιχτό κέντρο μεταναστών? Μάλλον δεν υπολόγισες ότι τα χρήματα δεν θα αντικαταστήσουν την ψυχική σου γαλήνη και την τάξη του νησιού σου”, καταλήγει στο σχόλιο.

*Ε.Κ