Συνοδεία ΕΛΑΣ για το 401ΓΣΝ- Ασθενοφόρο μετέφερε τον ΔΙΑΣ, από το τροχαίο με το Υπηρεσιακό δίκυκλο στον Αγιο Κοσμά

Συνοδεία της ΔΙΑΣ , πληρωμάτων της ΑΔ και της Τροχαίας, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε από το Ασκληπιείο της Βούλας το συνοδό του δικύκλου για περαιτέρω νοσηλεία στο 401ΓΣΝ

“Κέρδισε” την πρώτη σοβαρή μάχη για τη ζωή ο 25άχρονος Αντώνης Νίκου, ο συνοδός Αστυνομικός της ΔΙΑΣ, ο οποίος παρέμενε σε νοσηλεία στο Ασκληπιείο της Βούλας, μετά το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το υπηρεσιακό τους δίκυκλο (09/09) στο ύψος του Αγίου Κοσμά , στο οποίο κατέληξε ο έτερος ΔΙΑΣ, Βαγγέλης Νοΐδης.

Μετά την σύμφωνη γνώμη των γιατρών του Ασκληπιείου της Βούλας,, και σε συνεννόηση με τους ιατρούς του 401ΓΣΝ ο Αστυνομικός της ΔΙΑΣ  με καταγωγή από το Μικρό Ελευθεροχώρι Ελασσόνας, ο οποίος έχει ήδη υποβληθεί σε τρία χειρουργεία, καθώς φέρει  πολύ σοβαρά τραύματα -με θωρακικές και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις καθώς και μηριαίο κάταγμα- και παρέμενε διασωληνωμένος αποφασίστηκε η μεταφορά του , στο  Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λ.Κατεχάκη.

Ο Αττικάρχης και ο Προϊστάμενος της ΔΙΑΣ ευχαρίστησαν τους Αστυνομικούς που συμμετείχαν στη συνοδεία

Συνοδεία δικύκλων της ΔΙΑΣ Ν/Α Αττικής και συναδέλφων του από άλλες Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, της Άμεσης Δράσης Αθηνών και της Τροχαίας, με αναδιπλώσεις και  διευκόλυνση της κίνησης, το ασθενοφόρο, το μεσημέρι της Τετάρτης (16/09-14.55) τον μετέφερε στο 401ΓΣΝ.

Ο Αστυνομικός της ΔΙΑΣ Ν/Α Αντώνης Νίκου, παρέμενε σε νοσηλεία στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου είχε μεταφερθεί με βαρύτατα τραύματα ομάδα ενώ διαπιστώθηκε ο θάνατος του Βαγγέλη Νοΐδη. Νωρίτερα το μεσημέρι η ΔΙΑΣ Ν/Α Αττικής είχε λάβει σήμα να μεταβούν ως συνδρομή σε κατάσβεση της φωτιάς σε οικόπεδο στην περιοχή του Αγίου Κοσμά όταν  υπό συνθήκες που δεν έχουν διευκρινίσει ενεπλάκησαν σε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα. Οι δύο μηχανές της ΔΙΑΣ είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα προκειμένου να μεταβούν άμεσα στο σημείο, όταν στο ύψος της Γλυφάδας και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο Βαγγέλης Νοΐδης φέρεται να αιφνιδιάζεται και φρενάρει καθώς αντιλήφθηκε ακινητοποιημένο όχημα στο φανάρι. Σύμφωνα με την εγγραφή του ΤΟΤΑ στο σημείο του δυστυχήματος εντοπίζεται ίχνος πέδησης στα 30μετρα και επιπλέον 40μετρα επαφή του δικύκλου και των δύο αναβατών με το οδόστρωμα πριν την τελική πρόσκρουση σε δυο οχήματα.

Προανάκριση για το τροχαίο δυστύχημα, ενεργεί η Τροχαία .