Συνελήφθησαν Σωφρονιστικός και δυο αλλοδαποί, για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών και κινητών στις Φυλακές Κορυδαλλού

Ακολουθούσε τις υποδείξεις εγκλείστου, και συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, να μεταφέρει σε ρόλο μεσάζοντα ναρκωτικά και κινητά στο Σωφρονιστικό Κατάστημα

Συνελήφθησαν (07/06) 44χρονος Σωφρονιστικός Υπάλληλος του Νοσοκομείου των Φυλακών Κορυδαλλού και Αλβανός για την εισαγωγή ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στο  Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, ενώ επιπλέον ένας Αλβανός έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης, περιλαμβάνεται στην ποινική δικογραφία.

Όπως αποτυπώνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε, κατόπιν υπόδειξης του έγκλειστου Αλβανού, ο Σωφρονιστικός Υπάλληλος, παραλάμβανε από τον ομοεθνή του, ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και απαγορευμένα αντικείμενα τα οποία εισήγαγε έναντι χρηματικής αμοιβής, στο Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε ο Σωφρονιστικός Υπάλληλος, πριν τη βάρδιά του, έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού, ενώ είχε παραλάβει από έναν από του δύο κατηγορούμενους Αλβανούς, συσκευασία η οποία περιείχε 3,5 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, 15 φαρμακευτικά δισκία, ουσία (πιθανόν ηρωίνη) βάρους 5,4 γραμμαρίων, φορτιστή, καλώδιο usb και ζευγάρι ακουστικά, και €100.

Στην κατοχή του Σωφρονιστικού Υπαλλήλου, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 5 κινητά τηλέφωνα, 7 ζευγάρια ακουστικά, 4 φορτιστές και 4 καλώδια usb , κάρτες sim και €300, ενώ σε έρευνα στην οικία του και στην κατοχή των δυο Αλβανών, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν, αεροβόλο πιστόλι, με γεμιστήρα και 11 χάλκινα σφαιρίδια, 9 κινητά τηλέφωνα, 7 πακέτα σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, 6 καλώδια usb, 5 ζεύγη ακουστικά και 4 φορτιστές κινητών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Πενήντα σωφρονιστικοί υπάλληλοι, σε ΣωφρονιστικάΚαταστήματα της επικράτειας, εξετάζονται βάσει καταγγελιών στο ενδεχόμενο να ενεργούν έκνομες ενέργειες ματα παράβαση του έργου και τους Λειρουγήματος που υπηρετούν. Με εισαγγελική άδεια, κλιμάκια της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ερευνούν τη δραστηριότητά τους. Σύμφωνα με πηγές της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής από την προανακριτική έρευνα και τα στοιχεία που έχουν προκύψει, εντοπίζεται διαφθορά σε Λειτουργούς των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.