Συνελήφθησαν οι δράστες κλοπης απο ηλικιωμένο- Προσποιούμενοι τους “Αστυνομικούς” αφαίρεσαν €60.0000

Συνελήφθησαν οι “Αστυνομικοί” που αφαίρεσαν από οικία ηλικιωμένου μεγάλο χρηματικό ποσό και τιμαλφή

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής συνελήφθησαν τρια άτομα, οι οποίοι, (11/09) προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού στην Κηφισιά και αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, εισήλθαν σε οικία 83άχρονου στην Κηφισιά και αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή.

Οι τρεις δράστες, προσέγγισαν τον 83άχρονο έξω από την οικία του και του δήλωσαν Αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας και ερευνούν εμπλοκή συγγενικού του προσώπου σε παράνομες δραστηριότητες, εισήλθαν στην οικία για «έρευνα». Οι δράστες αφαίρεσαν από την οικία του 83άχρονου χρήματα, λίρες και τιμαλφή, συνολικής αξίας περίπου #€60.000) .

Την ιδιότητα του “Αστυνομικού” δήλωσαν οι τρεις και σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι μετέβησαν στο χώρο, επιδεικνύοντας τους δελτία ταυτότητας που προσομοίαζαν με υπηρεσιακά.

Από έρευνες τα ξημερώματα (12/09) οι Αστυνομικοί προχωρησαν στη συλληψη ενος από τους δράστες στη Νίκαια και το μεσημέρι των  δύο συνεργών του σε Ελευσίνα και Μάνδρα.

Στη  κατοχή τους , μεταξύ άλλων, κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων. Κατασχέθηκε και όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και αστυνομική μπλούζα που βρέθηκε εντός του οχήματος.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.