Συνελήφθησαν δύο Αλγερινοί δράστες διάρρηξης σε αυτοκίνητα στο Εμπορικό Πάρκο του Αερολιμένα Αθηνών και περιοχές της Αθήνας

Τους εντόπισαν Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών

Αστυνομικοί του ΤΑ του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος σε εποχούμενη περιπολία στην περιοχή του Αερολιμένα Αθηνών, εντόπισαν ύποπτο όχημα να κινείται στο εμπορικό πάρκο του Αερολιμένα. Το πλήρωμα , είχε ενημέρωση ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, τις τελευταίες ημέρες είχε εντοπιστεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να κινείται στους χώρους του Αερολιμένα με τους επιβαίνοντες να διαπράττουν διαρρήξεις σταθμευμένων οχημάτων στο χώρο.

Οι Αστυνομικοί παρακολούθησαν το ύποπτο όχημα στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα, με τον οδηγό να σταθμεύει δίπλα σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο μέσα στο χώρο στάθμευσης του ΙΚΕΑ. Ο συνοδηγός αποβιβάστηκε από το όχημα και αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να διαρρήξει το σταθμευμένο όχημα. Οι δύο Αστυνομικοί ακινητοποίησαν το συνοδηγό που είχε αποβιβαστεί από το όχημά του, ενώ ο οδηγός επιχείρησε διαφυγή με το όχημα στο οποίο επέβαινε. Ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίσθηκε και συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως προέκυψε, οι δύο Αλγερινοί 38 και 45ετων, με διαμονή στα Πατήσια  τις τελευταίες μέρες είχαν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις σε αυτοκίνητα στην περιοχή του Εμπορικού Πάρκου του Αερολιμένα Αθηνών καθώς επίσης και σε περιοχές της Αθήνας. Οι δύο υπήκοοι Αλγερίας διατηρούν ποινικό μητρώο καθώς στο παρελθόν είχαν καταδικαστεί για σωρεία κλοπών και πρόσφατα αποφυλακίστηκαν με αναστολή.

Οι συλληφθέντες αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδηκών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.