Συνελήφθη Υπαρχιφύλακας του Ακροπόλεως για εκβίαση και ληστεία

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συνέλαβαν επίορκο Υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ καθως επίσης Αλβανό συνεργό του ύστερα από καταγγελία πολίτη

Γυναίκα κατήγγειλε οτι  σε συνάντηση που έκλεισαν το βράδυ της Παρασκευής (18/03), στην περιοχή του Κολωνού, με τον 30χρονο Υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ και τον 34χρονο Αλβανό, με την οποία φέρεται να έχει οικονομικές διαφορές, την απείλησαν με όπλο και απαίτησαν να καταβάλει χρηματικό ποσό, και αποχώρησαν με το αυτοκίνητό της, ως «εγγύηση» μέχρι την παράδοση των χρημάτων. Το αυτοκίνητο εντόπισαν την επόμενη ημέρα (19/03) αστυνομικοί, μετά από την καταγγελία της γυναίκας, στην περιοχή του Κολωνού.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ταυτοποιήθηκαν ο Υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ και ο Αλβανός, ως δράστες και συνελήφθησαν με κατηγορίες  για εκβίαση και ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Επίσης ο επίορκος αστυνομικος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί οπλοφορίας και χρήση πυροβόλων όπλων.

Σε έρευνα στο σπίτι του Αλβανού εντοπίστηκε και κατασχέθηκε πιστόλι το οποίο κατείχε παράνομα,  ενώ από το ποινικό μητρώο του, συλληφθεί και το 2013 για εγκληματική οργάνωση και ληστεία.

Οι  δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.