Συνελήφθη το ζευγος Μαρτινη για απάτη, σε βάρος του Ερρίκος Ντυνάν

Στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, κρατείται το ζευγος Μαρτινη και αναμένεται να παραπεμφθούν στην Εισαγγελία

image

Ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία, ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για την Παρασκευή (20/05) προκειμένου να απολογηθούν. Οπως υποστήριξε ο Ανδρέας Μαρτίνης, όλα τα χρήματα που βρέθηκαν σε ελβετικούς λογαριασμούς όσο και σε λιβεριανή off shore είναι φορολογημένα και προέρχονται από περιουσία της συζύγου του καθώς και από ακίνητα.
-_____-
Συνελήφθη (16/05) ο 75άχρονος Ανδρέας Μαρτίνης και η 67άχρονη σύζυγός του, με εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Διαφθοράς του Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτη σε συνδυασμό με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και μη και κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.
Βασικός Μέτοχος του ιδιωτικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος, ο Ερυθρός Σταυρός, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και απλήρωτοι εργαζόμενους, το Νοσοκομείο περιήλθε στη δικαιοδοσία των τραπεζών. Ο Ανδρεας Μαρτινης, απομακρύνθηκε από τη θέση του όταν το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, πουλήθηκε λόγω των υπέρογκων χρεών, με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας (2014).
Οι συλληφθέντες κρατουνται στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο κτήριο της ΓΑΔΑ και αναμένεται να οδηγηθούν (17/05) στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.