Συνελήφθη ο youtuber Hayate – Μετέδιδε σε σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ΑμεΑ

Διατηρούσε προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα καο μετέδιδε σε απευθείας σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος

Ο 35χρονος επωνοναζόμενος youtuber Hayate ή Αρχηγός, με καταγωγή από την  Αλβανία, είναι ο εμπνευστής των βίντεο με κακοποιήσεις αδυνάμων, ανηλίκων και ΑμεΑ που στην συνέχεια αντέγραψε ο 42χρονος Youtuber ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο. Συνελήφθη (06/02) από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Οπως προέκυψε για τον 53χρονο, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε απευθείας σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό του όφελος. Ανάμεσά στα θύματά του, το τηλεοπτικό “παρατράγουδο”  γνωστό στο κοινό ως “Βάρδος” και η περσόνα επονομαζόμενος “Red Dragon”, ο οποίος έχει απασχολήσει σε υποθέσεις ναρκωτικών της Ασφάλεια.

Το όνομά του ειχε αναφερθεί κατά τη σύλληψη τον περασμένο Νοέμβριο, στο Κερατσίνι 41χρονου Youtuber ο οποίος τέλεια σε καθεστώς προφυλάκισης, καθώς προέβαινε σε πράξεις κακοποίησης δυο νεαρών ατόμων με νοητική στέρηση. O ίδιος αρχικά εμφανιζόταν σαν μέλος του stream (σσ μέλος της παρέας) στη συνέχεια, αποφάσισε μαζί με άλλα άτομα να προβούν στον ξυλοδαρμό του επονομαζόμενου “Αρχηγού” στο σπίτι του, και μετέφερε τους συνδρομητές σε δικό του stream, με χιλιάδες συνδρομητές τους οποίους αποκαλεί «Army» (σσ «στρατό»).

Ως πειστήρια είχαν κατασχεθεί 554 βίντεο τα οποία παρακολουθούσαν έναντι συνδρομής €150, οι περισσότεροι από 22.000 αρρωστημένοι συνδρομητές του. για να βλέπουν τα θύματα να υποφέρουν.

Ο 35χρονος Αλβανός με ύβρεις προέτρεπε τα άτομα με νοητική υστέρηση να προκαλούν σωματικές βλάβες και να προβαίνουν σε σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν οι συνδρομητές που παρακολουθούσαν σε απευθείας ροή μετάδοσης, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας. Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Ο κατηγορούμενος  παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα .