Συνελήφθη ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, για παραβίαση ΠΟ

Με εισαγγελικής πρότασης το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την -εν νέου -σύλληψη και προφυλάκιση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Το Συμβούλιο Εφετών με το αιτιολογικό όπως αναφέρεται “προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων” αποφάσισε τη σύλληψη του Βουλευτή Β΄ Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού και την προφυλάκισή του, στις φυλακές Κορυδαλλού για παραβίαση περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με το Βούλευμα -τρεις σχεδον μηνες απο την αποφυλακιση του με περιοριστικους ορους σε κατ οικον περιορισμο- διατάχθηκε η εκ νέου προφυλάκισή του, καθως φέρεται να παραβίασε κατ΄επανάλειψη τον περιοριστικό όρο του κατ΄οίκον περιορισμού, “σύμφωνα με τα από 29-5-2015, 30-5-2015 και 17-6-2015 έγγραφα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά”.

“Στις 28-5-2015, όταν περί ώρα 23.40 αποχώρησε από τη Βουλή, δεν πήγε σπίτι του αλλά σταμάτησε σε δύο μαγαζιά, διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο και στην οικία του κατέληξε την επόμενη ημέρα το μεσημέρι. Στις 12-6-2015 αντί να επιστρέψει αμέσως ως όφειλε στο σπίτι του όταν αποχώρησε από τη Βουλή, ο Γιάννης Λαγός μετέβη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Στις 16-6-2015 κι ενώ είχε αποχωρήσει από τη Βουλή από τις 21.50, έως τις 9.25 π.μ της 17-6-2015, δεν είχε επιστρέψει στην κατοικία του” αναφέρεται σχετικά στο αιτολογικό του Εφετειακού Βουλεύματος.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον υπόδικο Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, ανέφεραν ρητά τον κατ΄οίκον περιορισμός στην οικία του υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασής του μόνο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υπό αστυνομική συνοδεία και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport