Συνελήφθη ο Ρουμάνος δράστης της δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα.

Στη σύλληψη του δολοφόνου του Μένη Κουμανταρέα προχώρισε το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής (05/01).

image

Πρόκειται για νεαρο Ρουμάνο ηλικιας 25 ετών, με τον οποίο ο συγγραφέας διατηρούσε επαφές. Ο Στεφάν Κρίστι, ηταν νόμιμα στην Ελλάδα και διέμενε σε διαμέρισμα στην ίδια περιοχή, της Κυψέλης. Διατηρούσε γνωριμία με το Μένη Κουμανταρέα, από δεκαετίας (ενώ ήταν ανήλικος, 16 ετών), ενώ δακτυλικά αποτυπώματα του 25χρονου Ρουμάνου είχαν εντοπισθεί στο διαμέρισμα του Μένη Κουμανταρέα. Οι δράστες ειχαν καταγραφεί από κάμερες στην περιοχή της Κυψέλης, να εγκαταλείπουν μετά τη δολοφονία του συγγραφέα την πολυκατοικία στην οποία διέμενε ο Μένης Κουμανταρέας. Ο ίδιος αποδέχεται ότι μαζί με φίλο και ομοεθνή του, περίμεναν τον συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, με σκοπό να ζητήσουν χρήματα. Υποστηρίζει ότι τον αιφνιδίασαν και μαζί ανέβηκαν στο διαμέρισμα του 83χρονου συγγραφέα. Αποδέχεται ως κατ ομολογίαν δράστης τη συμμετοχή του στο έγκλημα. Αναφέρεται σε πάλη μεταξύ δραστών και θύματος, ενώ υποστηρίζει στην απολογία του, ότι απώθησε βίαια τον υπέργηρο συγγραφέα, και στη συνέχεια αποχώρησαν από το διαμέρισμα. Αρνείται ωστόσο το στραγγαλισμό, πράξη που προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση κατα τη νεκροτομή στη σορό του 83χρονου λογοτέχνη.
Δακτυλικά αποτυπώματα του 25χρονου Ρουμάνου, Στεφάν Κρίστι, είχαν απομονωθεί στο διαμέρισμα του συγγραφέα, και είχε μπει σε “κύκλο υπόπτων” από τους Αστυνομικούς που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Εντοπίσθηκε (05/01) κοντά στο διαμέρισμα του, ύστερα από αναζητήσεις και προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής. Κατά την εξέτασή του, παραδέχθηκε την εμπλοκή του, και αναγνώρισε το συνεργό του από φωτογραφίες που του υπέδειξαν οι Αστυνομικοί. Υποστήριξε ωστόσο οτι γνωρίζει μόνο το μικρό του ο όνομα και όχι το επίθετο του, καθώς επίσης αρνήθηκε ότι γνωρίζει το επίθετο του Ρουμάνου συνεργού του.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, δεν πρόκειται για το άτομο που είχε ραντεβού το βράδυ της δολοφονίας του (05/12), ο Μένης Κουμανταρέας, ο οποίος είχε εξετασθεί από τις Αρχές και αφέθηκε ελεύθερος. Για την ίδια υπόθεση είχε εξετασθεί κι ενας Αλβανός ο οποίος διατηρούσε επαφές με τον συγγραφέα για τον οποίο επίσης δεν είχαν προκύψει στοιχεία εμπλοκής του στην υπόθεση.
Συνεχίζονται οι αναζητήσεις για το δεύτερο ομοεθνή και φίλο του δράστη, ηλικίας 30 ετών, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στις Αρχές, ενώ εκτιμάται ως ζήτημα χρόνου η σύλληψή του.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport