Συγχαρητήρια του Αμερικανού Πρεσβη στην ΕΛΑΣ.

Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη , συνεχάρη ο Αμερικανός πρέσβης David Pearce.

image

Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, μετέβη ο Αμερικανός Πρέσβης  David Pearce (05/01) και συνεχάρη τον αρμόδιο Υπουργό, Βασίλη Κικίλια, για την  επιτυχία της σύλληψης του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού από την Ελληνική Αστυνομία.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους ο David Pearce δήλωσε «Ο Υπουργός είχε την καλοσύνη να με δει σήμερα και να με ενημερώσει για τα νέα της σύλληψης του κ. Ξηρού. Αυτό ήταν – περιττό να το πω- ένα θέμα πολύ σημαντικό για μας, γιατί ήταν υπεύθυνος για πολλή βία (πάνω από 30 επιθέσεις, μισή ντουζίνα δολοϕονίες και δύο από αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν μέλη της αμερικανικής αποστολής). Συνεπώς  ήταν πολύ ανησυχητικό ότι ήταν ελεύθερος και ϕυσικά ήταν πολύ ευπρόσδεκτη η είδηση ότι συνελήϕθη και ήθελα απλώς να επισκεϕθώ τον Υπουργό και να  συγχαρώ τόσο τον ίδιο, όσο και την Ελληνική Αστυνομία για την πολύ καλή αστυνομική δουλειά της σύλληψής του».

Στο λογαριασμό που διατηρεί ο Αμερικανός Πρέσβης David Pearce, συνεχάρη και δημόσια τον Βασίλη Κικίλια ως πολιτικός προϊσταμενος της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του τρομοκράτη.
image

“Ευγνώμων για την ενημέρωση που έλαβα από τον Βασική Κικίλια για την εκ νέου σύλληψη από την ΕΛΑΣ του τρομοκράτη της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος έχει δολοφονήσει δύο Αμερικανούς Διπλωματικούς Ακόλουθους” γράφει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρέσβης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport