Συνελήφθη ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Συνελήφθη μετά την κατάθεσή του, ο ποινικολογος Αλεξανδρος Λυκουρέζος

Σύμφωνα με την απόλυτα εξακριβωμένες πηροφορίες από Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr. o ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, είχε κληθεί να καταθέσει ενώπιον του Ανακριτή, για αποδιδόμενος επαφες του στην υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών.

Η έρευνα είχε ανατεθεί στην ΔΑΕΕΒ, και στα στοιχεία του ποινικολόγου, είχε εκδοθεί ένταλμα συλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, καθώς από την εξέλιξη, προκύπτει ότι έκρινε ο Δικαστικός Λειτουργός κατά την Κύρια Ανάκριση οτι προκύπτουν στοιχεία εμπλοκής του ποινικολόγου, στην υπόθεση και δεν κρίνεται πλεον μάρτυρας.

Ένταλμα εκδόθηκε και για το δικηγόρο Θ.Π, ενώ κλήση να εξερταστεί ως μάρτυρας επιδόθηκε στο  δικηγόρο Θέμη Σοφό «προκείμένου να εξηγήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες επισκέφτηκα τον Αριστείδη Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού τον Ιούλιο του 2017».

Ο Αριστείδης Φλώρος στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έχει καταθέσει ότι ο δικηγόροι και κατηγορούμενοι αλβανικής καταγωγής είχαν επιχειρήσει να του αποσπάσουν χρήματα. Υποστήριξε, ότι σε συνάντηση μεταξύ του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και δύο  ακόμα δικηγόρων, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον προφυλακισμένο δικηγόρο στο δικαστήριο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, ζήτησαν από τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι ζητούν 2 εκατομμύρια ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίμαχης επίθεσης, που πλέον εμπλέκονται και στη “Μαφία των Φυλακών”.