Συνελήφθη ο Γιώργος Καλαϊτζίδης για ηθική αυτουργία στην επίθεση του ΣΕΒ

Συνελήφθη ο 40άχρονο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα», από Αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας .

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, σχηματίζεται δικογραφία στα στοιχεία του 40άχρονου Γιώργου Καλαϊτζίδη για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας (σ.σ. για την επίθεση με μπογιές στο κτίριο του ΣΕΒ) και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Είχε προηγηθεί μια ακόμα προκλητική ανάρτηση του ηγετικού στελέχους  της αναρχικής συλλογικότητας .

Το κείμενο της ανάρτησης του Γιώργου Καλαϊτζίδη, «Αν η δεξιά κλιμακώσει την καταστολή απέναντι μας με συγκεκριμένες κινήσεις θα πράξουμε και εμείς ανάλογα. Αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με “μηδενικές ανοχές” θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας. Παρεμβάσεις που έχουν ετοιμαστεί ήδη. Σήμερα σουλατσάραμε επί ώρα στο μουσείο της Ακρόπολης και στην Αρεοπαγίτου χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί από κανέναν (Εγώ σήμερα προσπαθούσα να ηρεμήσω τον υπεύθυνο ασφάλειας του μουσείου της Ακρόπολης).

Κανονίστε να μην υπάρξει κλιμάκωση από μεριά σας, αλλιώς θα δείτε παρεμβάσεις δεκάδων ατόμων σε όλα τα τουριστικά μέρη και τους νεόφερτους μαυροντυμένους κομάντο με τα αυτόματα και τα βανάκια να κυνηγάνε διαδηλωτές μπροστά στα έντρομα μάτια γερμανών τουριστών».