Συνελήφθη Αξιωματικός με πολυετή παρουσία στη Βουλή για δωροδοκία από επιχειρηματία

Το παρασκήνιο της έρευνας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για χρηματισμό αξιωματικών της για να «σβήσουν» πρόστιμο για ανασφάλιστη εργασία. Ενας εκ των αξιωματικών είχε ελεγχθεί και το 2016 – Η φράση «την πάτησα» του συλληφθέντα.

Δύο Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ηλικίας 54 και 39 ετών (ο πρώτος εξ αυτών έχει υπηρετήσει για αρκετά χρόνια στη Βουλή) συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας γιατί φερεται να απαίτησαν και να πήραν, 3.000 ευρώ από ιδιοκτήτη εταιρείας ανακύκλωσης πλαστικού στον Ασπρόπυργο.
Ο 54άχρονος είναι διοικητής Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Δυτικής Αττικής (έχει στον έλεγχό του και ορισμένα hot spots διαμονής μεταναστών) και ο άλλος είναι συνεργάτης του στην ίδια υπηρεσία.
Ο εν λόγω διοικητής φέρεται ότι είχε γίνει και το 2016 στόχος εσωτερικού ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ, σε υπόθεση λαθραίων τσιγάρων. Τότε φέρεται να είχε αναφέρει σε υπόπτους στοιχεία οχήματος με συμβατικές πινακίδες της ΕΛ.ΑΣ, σε μία έρευνα ωστόσο χωρίς συνέχεια.

Στόχος της δωροδοκίας ήταν να μειωθεί χρηματικό πρόστιμο που θα επιβαλόταν από την Επιθεώρηση Εργασίας στον επιχειρηματία, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο στη διάρκεια του οποίου βρεθηκαν στην εταιρεία του ν’ απασχολούνται παρανόμως εννιά αλλοδαποί.
Οι εν λόγω ένστολοι είχαν ζητήσει αρχικά 10.000 ευρώ για να προχωρήσουν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις και όταν πήραν τα χρήματα δήλωσαν στον επιχειρηματία «ότι τον έφτιαξαν ήδη τον φάκελό του».
Ομως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ανακύκλωσης είχε ήδη καταφύγει στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ που προχώρησε σε προσημείωση χαρτονομισμάτων, ενώ κατέγραψε τη συνάντηση των αξιωματικών μαζί του.
Ο συλληφθείς διοικητής του Τμήματος μόλις αντίκρυσε τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων φέρεται να είπε «την πάτησα», ενω ο συνάδελφός του έπιασε το κεφάλι του και είπε απευθυνόμενος στον προϊστάμενό του «Τι μου έκανες ρε αστυνόμε, όχι ρε αστυνόμε, όχι…».

________________

* του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ΒΗΜΑ