Αξιωματικοί του «Αλλοδαπών» κατηγορούνται για δωροληψία

Τρεις αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν σε τμήμα Αλλοδαπών της Αττικής συνελήφθησαν από στελέχη της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κατηγορούμενοι για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ» τα τρία στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στον εκβιασμό ενός επιχειρηματία, ιδιοκτήτη εταιρείας ανακύκλωσης στα Μέγαρα.

Οι συλληφθέντες αστυνομικοί φέρονται να ζήτησαν από τον επιχειρηματία 10.000 ευρώ προκειμένου με τη μεσολάβησή τους να μειωθεί πρόστιμο που του είχε επιβληθεί επειδή -όπως τον κατηγόρησαν- απασχολούσε στην επιχείρησή του αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά.

Ο επιχειρηματίας αφού κατήγγειλε τον εκβιασμό στις Εσωτερικές Υποθέσεις έδωσε 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον έναν από τους αστυνομικούς.

Η δοσοληψία έγινε υπό την επιτήρηση των «Αδιάφθορων» που προχώρησαν στη σύλληψη του αξιωματικού, ο οποίος τυγχάνει διοικητής του τμήματος Αλλοδαπών.

Ρόλος συνεργών αποδίδεται στους άλλους δύο συναδέλφους του, που υπηρετούν στο ίδιο τμήμα. Και οι τρεις κρατούνται με εντολή εισαγγελέα.

___________________

* του Γιάννη Σουλιώτη, Καθημερινή