Συνέλαβαν την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, με μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη, για συκοφαντική δυσφήμηση

Με αφορμή την τηλεοπτική εμφάνιση της πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη, η μομφή που του απέδωσε, προκάλεσαν την ένδικη προσφυγή του και μετά από μήνυση την οποία κατέθεσε, συνελήφθη

Η πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Αυλωνίτου προσκεκλημένη μεταξύ άλλων στην εκπομπή «ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ LIVE» του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ephilon», για τον κορωνοϊό. Το σχόλιο του παρουσιαστή για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησαν την Ελένη Αυλωνίτου, η οποία ανέφερε από τον αέρα της εκπομπής, «Τα λέτε αυτά επειδή τα παίρνετε από την ΝΔ, τον Μητσοτάκη και τον Πέτσα», αναφερόμενη στην κρατική ενίσχυση στα ΜΜΕ και τα ποσά που χορηγήθηκαν πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι».  Η έντονη αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τον παρουσιαστή και την Ελένη Αυλωνίτου να εμμένει στη “λίστα Πέτσα”.

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος τη Ελένης Αυλωνίτου στο Α.Τ. Χαλανδρίου (26/11), η οποία καθόσον δεν έχει πλέον ασυλία, συνελήφθη (25/11-14.30) έξω από το σπίτι της, από Αστυνομικούς του Α.Τ. Χαλανδρίου, ωστόσο με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλα Ορνεράκη, αφέθηκε ελεύθερη.

«Θεωρώ ότι αυτά που ισχυρίστηκε η κυρία Αυλωνίτου είναι επιεικώς απαράδεκτα, προσέβαλαν την επαγγελματική αξιοπρέπεια του κ. Φουρθιώτη και είμαι βέβαιος ότι η κυρία Αυλωνίτου με δόλο ισχυρίστηκε ό,τι ισχυρίστηκε, δεδομένου ότι γνώριζε πως ο κύριος Φουρθιώτης δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ από τις επιχορηγήσεις του Κράτους ως προς το «Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς». Εξάλλου, όσες εταιρείες επιχορηγήθηκαν έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια και είμαι βέβαιος ότι γνώριζε εξ αυτού του λόγου ότι ο κ. Φουρθιώτης δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ. Όσα ισχυρίστηκε, τα ισχυρίστηκε μόνο και μόνο για να τον προσβάλει… Η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες», σχολίασε ο συνήγορος του παρουσιαστή, Δημήτρης Ράπτης.