Συνεδριάζει το Πειθαρχικό για τους Αστυνομικούς που μετέβησαν στο περιστατικό και προχώρησαν στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

Αναμένεται να συνεδριάσει το πειθαρχικό της ΕΛ.ΑΣ για τους Αστυνομικούς που μετέβησαν με Σήμα Κέντρου στο περιστατικό της Γλάδστωνος.

Η συνεδρίαση για το Πειθαρχικό της ΕΛ.ΑΣ έχει οριστεί για την Παρασκευή (27/09) ώστε να αποφασίσει για τις ποινές επί της πρότασης του πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τους εννέα Αστυνομικους- της Ομάδας ΔΙΑΣ και υπηρεσιών της ΑΔ- που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Ενδέχεται ωστόσο η συνεδρίαση του Πειθαρχικού να αναβληθεί καθώς εκκρεμεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης εν αναμονή της έκδοσης βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου.

Πρόταση του Εισαγγελέα,  η παραπομπή σε δίκη, έξι μεταξύ των οποίων τέσσερις Αστυνομικοί

Με αίτημα της οικογένειας, δημοσιοποιήθηκε η πρότασης του Εισαγγελέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την οποία  ο καταστηματάρχης και ο μεσίτης παραπέμπονται για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης, καθώς και τέσσερις Αστυνομικοί.
Με εντολή του -πρωην- Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστρατηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι εννέα Αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, τέθηκαν αυτομάτως στη διάθεση του επιτελείου της ΓΑΔΑ, και η προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση των ενεργειών των Αστυνομικών κατά την αντιμετώπιση του περιστατικού και την σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου, τροποποιήθηκε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και ανατέθηκε σε Ταξίαρχο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.