Συνάντηση Β. Κικίλια- Α. Ψυχάρη για μεταναστευτικό και ασφάλεια, στην υπεράσπιση εθνικών συμφερόντων

Το μεταναστευτικό, τα προβλήματα της ασφάλειας και η ποιότητα ζωής των κατοίκων στο κέντρο της Αθήνας συζητήθηκαν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ο  Βασίλης Κικίλιας με τον ειδικό εκπρόσωπο για θέματα Μετανάστευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και βουλευτή Ανδρέα Ψυχάρη.

ΚΙΚΙΛΙΑΣ-ΨΥΧΑΡΗΣ
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προσατασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του ανέφερε, «Είμαστε πολύ χαρούμενοι στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τη φυσική παρουσία και τη στήριξη του συναδέρφου, του Ανδρέα Ψυχάρη, τον οποίο οφείλω να συγχαρώ για τον ορισμό του ως ειδικού εκπροσώπου για Θέματα Μετανάστευσης του ΟΑΣΕ. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε μία σειρά απόψεων για τα θέματα της μετανάστευσης, τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την ελληνική στρατηγική και την υπάρχουσα κατάσταση τόσο στην επικράτεια, όσο και ειδικότερα στην Αθήνα. Επίσης, συμφωνήσαμε να είμαστε σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία, ώστε να ενισχύουμε την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων μας σε ευρωπαϊκά και διεθνή fora».
Ενώ από την πλευρά του ο Ανδρέας Ψυχάρης  σε δηλώσεις του τόνισε «Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον καλό συνάδελφο και υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Κικίλια, με τον οποίο μας συνδέει μεταξύ άλλων η κοινή αγωνία για την πόλη μας, την Αθήνα. Συζητήσαμε σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης, αλλά κυρίως την ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Αθηναίων. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη για διαρκή συνεργασία με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών και την καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων της πόλης της Αθήνας. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του».