Συμβούλιο Πλημμελειοδικών: Ελεύθερη η καθηγήτρια κατηγορούμενη για αποπλάνηση 13χρονου- Με απαγόρευση στο 1χλμ με τον ανήλικο

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, εξέδωσε βούλευμα μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ Ανακρίτριας και Εισαγγελέως, σχετικά με την περαιτέρω ποινική μεταχείριση της 35άχρονης καθηγήτριας Γαλλικών

Τη διχογνωμία των δύο Δικαστικών Λειτουργών, μετά την απολογία της της 35άχρονης καθηγήτριας Γαλλικών την περασμένη Παρασκευή ((12/02) η οποία κατηγορείται για την αποπλάνηση του 13χρονου μαθητή της, διευθέτησε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Καθώς, η Ανακρίτρια είχε την άποψη ότι η καθηγήτρια πρέπει να προφυλακιστεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να συνεχίσει την αποπλάνηση του 13χρονου, ενώ η Εισαγγελέας γνωμοδότησε υπέρ του να αφεθεί ελεύθερη υπό όρους.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν ότι η κατηγορούμενη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης από τη χώρα. Επίσης σύμφωνά με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στην 35χρονη επιβλήθηκε επιπλέον ο όρος να μην πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη του 1 χλμ. καθώς επίσης της απαγόρευσαν να έχει οποιασδήποτε επικοινωνίας με τον 13χρονο (διαδικτυακή, τηλεφωνική και δια ζώσης). Ενώ το Δικαστικό Συμβούλιο επέβαλλε στην 35χρονη κατηγορουμένη να παρακολουθείται από ψυχολόγο, όπως είχε προτείνει η Εισαγγελέας.

Ωστόσο, κατά την απολογία της η 35χρονη, μητέρα ενός νηπίου ηλικίας 2ετών και η ίδια, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, μέχρι την έκδοση του Βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου, ενώ φέρεται να είχε δηλώσει μετανιωμένη για τις πράξεις και είχε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια και τον μαθητή.