Συμβούλιο Πλειμμελειοδικών Βόλου: “Οχι” στην 7η άδεια από τις Φυλακές για το “Λουκά” της 17Ν

Αρνητική εισήγηση του Συμβουλιου Πλειμμελειοδικών Βόλου στο νεο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση μιας ακόμα 7ήμερης άδειας.

Ήταν το φθινόπωρο του 2017 όταν το αίτημα του τρομοκράτη “φαρμακοχέρη Λουκά” της 17Ν, για έξοδό του από τις αγροτικές φυλακές Βόλου, δεν εγινε δεκτό αν και του είχαν χορηγηθεί (διήμερες/ τετραήμερες) άδειες σε προγενέστερο χρόνο.

Σε νέο αίτημα που υπέβαλε ο πολυισοβήτης κατάδικος τρομοκράτης, προ ημερών, έλαβε αρνητική εισήγηση από τον Εισαγγελέα των φυλακών, με το Δημήτρη Κουφοντίνα να εμφανίζεται αυτοπροσώπως ενώπιον του Συμβουλίου των Φυλακων, για να εκθέσει τις αιτιάσεις του, στο νέο αίτημά του για χορήγηση 7ήμερης άδειας.

Πριν σχεδόν ενα μήνα, στοχευένη διαρροή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με αναφορά στο ενδεχόμενο κατά το τέλος του μήνα ο Δημήτρης Κουφοντίνας να λάμβανε νέα 6ήμερη άδεια, είχε προκαλέσει αντιδράσεις και αναστάτωση. Σε αυτή αναφερόταν το ενδεχόμενο να χορηγηθεί στο “Λουκά της 17Ν” 6ήμερης άδειας, λόγω … εργων στο Εθνικό δίκτυο που δεν επιτρέπουν να τηρηθοούν τα κριτήρια που για χορήγηση δύο ημέρες οδοιπορικών σε όσους η δηλωμένη οικία διαμονής τους από το Σωφρονιστικό Κατάστημα στο οποίο εκτίουν την ποινή τους, απέχει περισσότερα από 300 χλμ. Ωστόσο σύντομα η διαρροή .. διαψεύστηκε.