Πτολεμαϊδα: Αποφοίτηση Δοκίμων Πυροσβεστών στη σχολή Πυροσβεστών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, παρουσία της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Ματθαιόπουλου, η αποφοίτηση Δοκίμων Πυροσβεστών της 81ης Εκπαιδευτικής Σειράς, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστών στο παράρτημα Πτολεμαΐδας.

Οι 89 απόφοιτοι, είναι οι πρώτοι Πυροσβέστες που εισήχθησαν με τον θεσμό των Πανελληνίων εξετάσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Ανδρέας Παπαζαχαρίας, μεταξύ άλλων τόνισε: «[…]Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα γιορτής για το Πυροσβεστικό Σώμα και ορόσημο για την ιστορία του. Αποφοιτούν από τη Σχολή Πυροσβεστών οι πρώτοι 73 Πυροσβέστες και 16 Πυροσβέστριες, που κατατάχθηκαν μετά την εισαγωγή τους με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων.[…]»

Απευθυνόμενος στους νέους Πυροσβέστες ανέφερε: «[…]Έχετε τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, την άρτια επαγγελματική κατάρτιση και με αρωγό την εμπειρία, που θα αποκτήσετε στην διαδρομή, προσφέρετε υψηλού επιπέδου, σύγχρονες, αποτελεσματικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, που σας έχουν ανάγκη. […] Πιστεύοντας ακράδαντα ότι καταφέραμε να διαμορφώσουμε μέσα σας «Πυροσβεστική Συνείδηση», εκ μέρους του προσωπικού της Σχολής, σας αποχαιρετώ και σας εύχομαι ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία, επαγγελματική πρόοδο, καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα και σ’ όλη τη διάρκεια του υπηρεσιακού σας βίου, να είστε «ΕΓΚΡΑΤΕΣΤΑΤΟΙ ΕΚ ΠΥΡΟΣ ΠΕΡΙΣΚΕΛΕΙΣ» […]»

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη στο σύντομο χαιρετισμό της μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «[…]Στην κυβέρνησή μας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, επεξεργαζόμαστε το σχέδιο για την ίδρυση της Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας. Πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να το παρουσιάσουμε. Η νέα αρχή υιοθετεί ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, στα πρότυπα των πλέον προηγμένων χωρών.[…] Η αποφοίτηση των πρώτων σπουδαστών από τη σχολή ας δεθεί συμβολικά με την αισιοδοξία που έχουμε κάθε λόγο πλέον να μας διακρίνει. Να πάμε τη χώρα μπροστά, να την προάγουμε και να την προστατεύσουμε από κάθε φύσης κινδύνους. Εύχομαι λοιπόν καλή δύναμη, στον καθένα προσωπικά, στους φετινούς απόφοιτους. Να είστε αισιόδοξοι και δημιουργικοί στην επαγγελματική σας ζωή και να ξέρετε ότι η ελληνική πολιτεία θα είναι δίπλα σας. […]»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης στο σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε ό,τι αξιοποιήθηκε μία υποδομή, η οποία παρέμενε ανεκμετάλλευτη και δημιουργήθηκε μια σχολή πρότυπο. Επόμενο βήμα είναι η δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Πολιτικής Προστασίας που θα αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Με την σειρά του ευχήθηκε στους νέους και στις νέες που θα στελεχώσουν τις Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος κάθε επιτυχία και ότι καλύτερο για εκείνους και τις οικογένειές τους.

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ_ΣΧΟΛΗ ΠΣ_ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Τα πτυχία στους νέους Πυροσβέστες παρέδωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ενώ στην τελετή χοροστάτησε ο Πατήρ Θεόφιλος Φραγκουλίδης, Πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μίμης Δημητριάδης, ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς και ο Αντιδήμαρχος Εορδαίας Ιωάννης Αριστερίδης.

Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος παρέστησαν ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ο Συντονιστής Υποστήριξης Υποστράτηγος ΠΣ Αναστάσιος Σωτήρχος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Βαρσάμης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχος Εμμανουήλ Δαμουλάκης, ο Διοικητής της Σχολής Πυροσβεστών παράρτημα Πτολεμαΐδας Πύραρχος Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Φλώρινας και Πτολεμαΐδας, Αξιωματικοί και Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επίσης παραβρέθηκαν ο Διοικητής της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Νικόλαος Κατσίκας, εκπροσωπώντας τον Διοικητή 1ης Στρατιάς Λάρισας, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Επιστρατεύσεως του Γ΄ Σώματος Στρατού Ταξίαρχος Ιωάννης Προκόπης, ο Διοικητής 523 ΜΠ/ΤΠ Αντισυνταγματάρχης Αναστάσιος Μωυσίδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Δημήτριος Σιόρεντας, ο Βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Χαράλαμπος Θεοχάρης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστές, καθηγήτριες και καθηγητές της Σχολής, καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νέων Πυροσβεστών.

________

* Φωτογραφικό Αρχείο ΠΣ (εδώ)