Σύμη: O Michael Mosley, ακούμπησε με το χέρι στο πεζούλι, ενδεχομένως να αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε- Είχε διανύσει 4χλμ με 45°C χωρίς νερό

Ολοκληρώθηκε και η νεκροτομή για το Βρετανό παρουσιαστή Michael Mosley τον οποία αναζητούσαν για τέσσερις ημέρες και εντοπίσθηκε νεκρός κοντά στην παραλία Αγίας Μαρίνας, στη Σύμη

«Δεν προκύπτουν ίχνη εγκληματικής ενέργειας, ούτε διακρίνονται χτυπήματα και κακώσεις», φέρεται να διαπίστωσε η ιατροδικαστής Ρόδου, κατά τη νεκροτομή και συνδυαστικά με την αυτοψία και νεκροψία που πραγματοποίησε στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο Βρετανός παρουσιαστής Michael Mosley, λίγα μέτρα μακριά από την παραλία της Αγίας Μαρίνας, κατέληξε στο πόρισμά του. Η αιτία θανάτου κρίνεται ως απροσδιόριστη λόγω προχωρημένης σήψης.

Σε ότι αφορά στην ώρα θανάτου, η ιατροδικαστής υπολογίζει περίπου στις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης (05/06), λίγες ώρες αφότου αποχωρίστηκε την παρέα του στον Άγιο Νικόλαο και προκάλεσε ανησυχία στη σύζυγό του, η οποία τον δήλωσε σε εξαφάνιση, το πρωί της επόμενης ημέρας (06/06).

Κατά την εκτίμηση της ιατροδικαστού ο Michael Mosley, κατέληξε στο σημείο της Αγίας Μαρίνας που και εντοπίστηκε νεκρός. Από την αυτοψία στο χώρο και τη θέση του σώματος του Βρετανού παρουσιαστή, η ιατροδικαστής εκτιμά ότι ακούμπησε με το ένα του χέρι στο πεζούλι και μετά ξάπλωσε, ενδεχομένως να αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το μεσημέρι της Τετάρτης (05/06), η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 45°C ο Βρετανός παρουσιαστής, είχε διανύσει διαδρομή περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων από τον Άγιο Νικόλαο, χωρίς στάση και χωρίς νερό. Κρατούσε μόνο μια ομπρέλα για να προστατευτεί από τον ήλιο.

Ο Michael Mosley, εντοπίσθηκε ξαπλωμένος δίπλα από φράχτη, περίπου δύο χιλιόμετρα από το σημείο που είχε καταγραφεί για τελευταία φορά η εικόνα του από κάμερες ασφαλείας, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (05/06). Ο 67χρονος είχε σημαδέψει στον χάρτη του το δύσβατο κομμάτι διαδρομής προς την Αγία Μαρίνα και εκτιμάται ότι ίσως ήθελε να κάνει μπάνιο στην συγκεκριμένη παραλία πριν επιστρέψει στη Σύμη.

«Είναι ένας φράχτης ο οποίος περιφράζει το οικόπεδο όλο αυτό της παραλίας και είναι στο φράχτη πεσμένος κάτω και δεν φαίνεται γιατί τον καλύπτει ο φράχτης», ανέφερε ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, «Είχαμε πάει με τα συνεργεία εδώ όλα, τα ξένα, τα ελληνικά, μια βόλτα με τη βάρκα παραλιακά για να δούμε τη διαδρομή. Η κάμερα της ΕΡΤ έπιασε ένα αντικείμενο. Ήρθαμε εδώ το αναλύσαμε και τελικά αποδείχθηκε ότι είναι ο άνθρωπος» περιγράφοντας πώς εντοπίστηκε νεκρός ο Βρετανός, λίγα μέτρα από την πολυσύχναστη παραλία της Αγίας Μαρίνας.