Ειδικός Φρουρός εμπορευόταν και διακινούσε ναρκωτικά- Είχε φυτώριο στο σπίτι του

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθησαν πέντε άτομα για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων ένας Ειδικός Φρουρός

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα έξι, καθώς εισήγαγαν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, για τα οποία δήλωναν ανύπαρκτα στοιχεία παραλήπτη.

Με το δέμα στα χέρια, συνέλαβαν τον Ειδικό Φρουρό, προερχόμενο από χώρα του εξωτερικού, το οποίο περιείχε 979 χάπια Ecstasy, 1.000 ταινίες LSD- Nάιλον αεροστεγής συσκευασία με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, βάρους 522gr , δύο νάιλον αεροστεγείς συσκευασίες με κεταμίνη, συνολικού βάρους 2.040gr , νάιλον αεροστεγής συσκευασία με συνθετική μεφεδρόνη, βάρους 110gr γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν .

Ως αρχηγικά μέλη κυκλώματος αποδίδονται από τη δικογραφία οι δύο συλληφθέντες, ο 32χρονος Ειδικός Φρουρός της ΕΛΑΣ, και 27χρονος. Ο ένστολος, φέρεται να εισήγαγε, να διακινούσε και καλλιεργούσε .. παραισθησιογόνα μανιτάρια  στο διαμέρισμά του. Όπως διακριβώθηκε το διαμέρισμα του Ειδικού Φρουρού, ήταν και η “καβάτζα” για τα μέλη του κυκλώματος.

Ο 32χρονος Ειδικός Φρουρός μαζί με τον 27χρονο, ήταν αποκλειστικά υπεύθυνοι για την αρχική προμήθεια έως και την ταχυδρόμηση και παραλαβή των ταχυδρομικών πακέτων, ενώ για την πληρωμή χρησιμοποιούσαν κρυπτονόμισμα. Ενώ από κοινού αλλά και ξεχωριστά, κατείχαν δίκτυο πελατών για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Μεταξύ των μελών του κυκλώματος, 53χρονος “γνώστης” του χώρο των παραισθησιογόνων και  ναρκωτικών ουσιών, ενημέρωνε για τις παραγγελίες των διαθέσιμων ουσιών από προμηθευτές, και από κοινού με τον Ειδικό Φρουρό, φρόντιζαν για τις παραλαβές των ταχυδρομικών δεμάτων και την περαιτέρω διακίνηση και πώληση των ναρκωτικών στους “πελάτες” .

Επίσης δύο 29χρονοι Κορίνθιοι, είχαν την επαφή με τα μέλη του κυκλώματος, με αποκλειστική ενασχόληση στην αναζήτηση πελατών και τη διακίνηση των ναρκωτικών στην περιοχή.

Πληρωμές με κρυπτονομίσματα και απόκρυψη με κωδικές ονομασίες

Τα μέλη του κυκλώματος, για να αποφύγουν τη σύλληψη, είχαν λάβει μέτρα αντιπαρακολούθησης και διατηρούσαν  εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας, με κωδικές ορολογίες για τις ναρκωτικές ουσίες, με το «ΙΣΠ» ενημέρωναν ότι τα ναρκωτικά αποστέλλονταν από την Ισπανία και «Β» ή «ΒΕΤΕΡΑΝ»ότι αποστέλλονται από την Ολλανδία.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε για τους πέντε συλληφθέντες ενώ περιλαμβάνονται στη δικογραφία επιπλέον έξι άτομα, για εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα βεγγαλικά και τα όπλα.

Είχε προηγηθεί καταγγελία για τη δραστηριοποίηση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών με εισαγωγή από το εξωτερικό μέσω ταχυδρομικών δεμάτων για τα οποία δήλωναν ανύπαρκτα στοιχεία παραλήπτη, και διακίνηση σε περιοχές της Αθήνας και της Κορίνθου.

Συνέλαβαν τον Ειδικό Φρουρό ενώ παραλάμβανε δέμα με ναρκωτικά

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, στις οικίες των τεσσάρων μελών του κυκλώματος, κατασχέθηκαν, κατεργασμένη και ακατέργαστη κάνναβη, τριά δενδρύλλια κάνναβης, 380 παραισθησιογόνα μανιτάρια, συσκευασίες με έλαιο κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και τρίφτης ναρκωτικών ουσιών, αντικείμενα για την καλλιέργεια των παραισθησιογόνων μανιταριών, ένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγιο, δύο μαχαίρια 22 εκατοστών και δύο αναδιπλούμενοι σουγιάδες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος είχαν δραστηριοποίση, από τα τέλη του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, και έχουν αποστείλει και παραλάβει τουλάχιστον τρία δέματα, με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.