Σύμη: Ανταλλαγή πυρών σε συμπλοκή Λιμενικών με δουλεμπορικό σκάφος- Νεκρός 15άχρονος, σοβαρά τραυματίας Λιμενικος κι ενας δουλεμπορος.

Ένας 15άχρονος λαθρομετανάστης νεκρός,   σοβαρά τραυματίας Λιμενικός τραυματίας και ένας δουλέμπορος, είναι ο απολογισμός ένοπλης συμπλοκής μεταξύ δουλεμπόρων και Λιμενικών στην περιοχή Άγιος Γεώργιος ανοιχτά της Σύμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΥΕΝ, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων του ΛΣ (29/08), πλήρωμα του Λιμενικού, εντόπισε σκάφος το οποίο κρίθηκε ύποπτο, καθως ήταν ευδιάκριτο, ότι στο δουλεμπορικό σκάφος επέβαινε μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών.
Στην παρουσία των Λιμενικών, οι δουλέμποροι, άνοιξαν πυρ και ανέπτυξαν ταχύτητα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, ενώ ξεκίνησε καταδίωξη από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος με το ένστολο πλήρωμα να ανταποδίδει τα πυρά.

Σύμφωνα με πηγές του ΛΣ νεκρός εντοπίσθηκε 15άχρονος λαθρομετανάστης ο θάνατος του οποίου αποδίδεται σε ασφυκτικό, ενώ πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποδίδουν το θάνατο του ανήλικου σε τραυματισμό κατά την ανταλλαγή των πυρών μεταξύ των δουλεμπόρων και των Λιμενικών.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση (29/08-20.15) ο γιατρός του ΚΥ Σύμης, ο οποίος εξέτασε τη σορό του ανηλικου λαθρομετανάστη, όπως ανέφερε προς το Επικεφαλής της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, ο θάνατος του 17άχρονου, επήλθε πιθανόν από ρίψη βολίδας πυροβόλου όπλου, απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ασφυξία όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί. Για τα ακριβή αίτια θανάτου του ανηλίκου, αναμένεται η διενέργεια της ιατροδικαστικής εξέτασης στο σορό.

Κατά την ανταλλαγή των πυρών, ένας Λιμενικός ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση τραυματίσθηκε βαρύτατα, καθώς φέρει τραύματα στο κεφάλι ενώ κι ένας δουλέμπορος έχει τραυματιστεί στο πόδι.
«Να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας» ζητά με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σύμης  Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ενώ επισημαίνει το σοβαρό πρόβλημα με την κατάσταση να είναι πλέον ανεξέλεγκτη, αφού ο αριθμός των λαθρομεταναστών και προσφύγων που έχουν καταπλεύσει στη Σύμη, ξεπερνάει τα 500 ατομα.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Λιμενικό.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport