Κλαυσί, Καρπενήσι: 80άχρονη κατηγορούμενη από ζωοφιλική για τις απεριποίητες οπλές του γαϊδάρου που είχε στην κατοχή της (φωτο)

Ηλικιωμένη παρακάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρπενησίου, ύστερα από μήνυση Ζωοφιλικής Οργάνωσης Προστασίας Ιπποειδών για τις απεριποίητες….οπλές του γαϊδάρου

Η υπέργηρη γυναίκα στα 80χρόνια της, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (24/09) στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρπενησίου,  κατηγορούμενη με αυτεπάγγελτη δίωξη για “βάναυση μεταχείριση σε ζώο”, καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία δεν είχε κόψει τις οπλές του γαϊδάρου που χρησιμοποιηούσε σε αγροτικές εργασίες .

Σε βάρος της 80άχρονης, κίνησε νομική διαδικασία  Ζωοφιλικό Σωματείο Προστασίας των Ιπποειδών

«Γιαγιά 80 ετών χήρα σε σχήμα Γ ήταν σήμερα κατηγορούμενη για βάναυση μεταχείριση ζώου διότι στο γαϊδούρι που είχε δεν έκοψε τα νύχια. Φιλοζωική οργάνωση τη μήνυσε κ της πήρε το γάιδαρο.
Στο δικαστήριο έκλαιγε με λιγμούς. Αθωώθηκε! Αλήθεια, τι κοινωνία αφήνουμε να πλάσουν κάποιοι;», σχολίασε στο TW ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης.

Ενώπιον της Έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρπενησίου, η ηλικιωμένη ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε κακομεταχειρίστηκε το γαϊδουράκι της, και σε έντονη φόρτιση , από τη συγκίνησή της έκλαιγε  με λυγμούς.

Η 80άχρονη αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρπενησίου, λόγω έλλειψης δόλου καθότι ήταν ανήμπορη να το πράξει, ούτε είχε οικονομική δυνατότητα .

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Νίκο Καραγιαννακίδη, “..μόλις άκουσε την απόφαση ρώτησε γεμάτη αθωότητα την Έδρα «..και νερό στα πρόβατά μου , ποιος θα μου φέρει , που θέλω να τα ποτίζω;”, με τον Πρόεδρο να της απαντά , “Αγαπητή μου κυρία, δεν είμαι πρόεδρος κοινότητας, Πρόεδρος Δικαστηρίου είμαι!”».

Όπως υποστηρίζει το Ζωοφιλικό Σωματείο, ενημερώθηκε για το γαϊδούρι, “στις 9 Απριλίου 2020, με email , για ένα γαϊδουράκι σε κάποιο χωριό της Ευρυτανίας που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, παραμελημένο στην τύχη του αλλά δεμένο και ιδιόκτητο!” (..) “Τελικά μετά από τρεις μήνες, στις 25 Ιουνίου κοινοποιήθηκε στο Κέντρο η εισαγγελική εντολή απομάκρυνσης του ζώου από τον ιδιοκτήτη του”. (..) “Ο Παναγιώτης ζούσε επί χρόνια δεμένος χωρίς καμιά φροντίδα με αποτέλεσμα οι οπλές του να έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας”.

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Προστασίας Ιππιοειδών  είδαν από κοντά τις οπλές του ζώου και όπως ανέφεραν, “είχαν αναπτυχθεί  τόσο που σχηματίζουν ήδη την δεύτερη σπείρα ανάπτυξης. Περιστατικά τέτοια συνιστούν περιπτώσεις παθητικής κακοποίησης και διώκονται αυτεπάγγελτα. Επί δύο μέρες έκαναν στον Παναγιώτη ποδόλουτρα ώστε να μαλακώσουν κάπως οι οπλές και να είναι όσο το δυνατό μικρότερη η ταλαιπωρία του κατά τον εξωνυχισμό” επισημαίνουν.

Οι πεταλωτές που συνεργάζονται με το Κέντρο Ιπποειδών,  φροντίζουν το ζώο  κόβοντας μεγάλο τμήμα από τις οπλές του, εκτιμούν οτι οι αρθρώσεις του  σύντομα θα  επανέλθουν.

Ο Παναγιώτης με κομμένες οπλές, αναρρώνει στη Γαϊδουροχώρα, το Ελληνικό Κέντρο για το γαϊδούρι.