Συλλήψεις για τα επεισόδιο στο Γ.Καραϊσκάκης- Η εκδοχή τγς ΕΛΑΣ στις καταγγελίες του ΟΣΦΠ

Την επεμβαση της Αστυνομίας στα επεισόδια που σημειώθηκαν με τη λήξη του ημιτελικού Κυπέλλου στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, καταγγέλλουν οι “ερυθρόλευκοι” και άσκηση βίας σε παίκτες και φροντιστές στα αποδυτήρια, της ομάδας.

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησαν οι Αστυνομικές δυνάμεις (13/04) ατόμων τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια. Δέκα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα οπαδοί της “Θύρας7” κινήθηκαν προς τα δημοσιογραφικά και επενέβησαν τα ΜΑΤ, στις κερκίδες του γηπέδου, και κρίθηκε ως επιβεβλημένη η χρήση χημικών.

Καταγγελίες από παρατηρητές του αγώνα για επίθεση και ξυλοδαρμό από .. άτομα.

Για την απώθηση ατομων που συμμετείχαν στα επεισόδια που σύμφωνα με την Αστυνομία δεν δικαιολογούσαν την παρουσία τους στο χώρο, δόθηκε εντολή για χρήση χημικών από τα ΜΑΤ ώστε να απωθήσουν τα άτομα  και να εκτονωθεί η κατάσταση. Καταγγελίες ωστόσο του Ολυμπιακού, από το διευθυντή επικοινωνίας Κώστα Καραπαπά, ο ποίος προανήγγειλε μηνύσεις, σε βάρος Αστυνομικών των ΜΑΤ, ενω μεταξύ άλλων τους αποδίδει ευθύνη για τον τραυματισμό του φροντιστή Δημήτρη Καραπιπέρη.

Για τις καταγγελίες του Ολυμπιακού δεν έχει υπάρξει σχετική επίσημη θέση από το Αρχηγείο  της ΕΛΑΣ  είτε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο η εγγραφή στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή Παπαπέτρου, αλλά και η έκθεση της Αστυνομίας, θα ληφθούν υπ όψιν στις περεταίρω κινήσεις του ΟΣΦΠ