Συκιές, ΘΣΝ: Επιχείρησε με βία να επιβιβάσει στο όχημά του μαθήτρια- Αναγνωρίστηκε και συνελήφθη

Συνελήφθη καθώς αναγνωρίστηκε ο 55χρονος, ως δράστης της απόπειρας αρπαγής 16χρονης μαθήτριας σε Δήμο της Θεσσαλονίκης

Οπως κάθε ημέρα η 16χρονη μαθήτρια της Α Λυκείου του ΕΠΑΛ Νεάπολης, το πρωί της Δευτέρας (31/05) με το λεωφορείο κατευθυνόταν από το σπίτι στο Σχολείο της. Ωστόσο αν και συνηθίζει να μετακινείτε με το λεωφορείο της γραμμής 18, δεν το πρόλαβε και επιβιβάστηκε στο λεωφορείο της γραμμής 28 με πλησιέστερη στάση για το ΕΠΑΛ Νεάπολης τη στάση “Κόκορα”, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στην περιοχή των Συκεών. Αποβιβάστηκε από το λεωφορείο και αναζήτησε πληροφορίες για να κατευθυνθεί προς το ΕΠΑΛ Νεάπολης, απευθυνόμενη σε άνδρα  μεσήλικα ο οποίος της πρότεινε να την μεταφέρει με το όχημά του. Η μαθήτρια αρνήθηκε στην επιμονή  του αγνώστου ο οποίος όπως καταγγέλει της έλεγε, “Είσαι ωραία κοπέλα να σε πάω εγώ”.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 16χρονης, ο 55χρονος την ακολούθησε (31/05) με το αυτοκίνητο σε ένα στενάκι στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Λεκτικά και με επιτακτικό τόνο ο 55χρονος αξίωνε από την μαθήτρια να μπει στο όχημά του με την 16χρονη να αρνείται. Πεζή βγήκε στον κεντρικό δρόμο, μπήκε σε ένα καφέ και με επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα της, ο οποίος και την παρέλαβε.

Ο πατέρας της 16χρονης την μετέβη στο σημείο που του είχε ορίσει και στη συνέχεια μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών όπου υπέβαλαν μήνυση κατά αγνώστου σε βάρος του άνδρα . Από αναζητήσεις εντοπίσθηκε,  αναγνωρίστηκε και συνελήφθη καθώς σε βάρος του σχηανρισθηεκ ποινική δικογραφία .