“Συγγνώμη αλλά δεν θα πω ευχαριστώ στην Κυβέρνηση για τους πεσόντες της ΕΛΑΣ”, της Σταυρούλας Τζατζανά

“..αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να επιδεικνύει σεβασμό και να μεριμνά για τις οικογένειες των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ανθρώπων που χωρίς δεύτερη σκέψη θυσιάζουν τη ζωή τους για την διασφάλιση του αγαθού της ασφάλειας του πολίτη.. Θα πω μόνο ότι λυπάμαι γι’ αυτούς που σκέφτηκαν να καταθέσει προς ψήφιση μία τέτοια απάνθρωπη διάταξη”..

image

Μέσα στις άδικες, αντισυνταγματικές και ισοπεδωτικές διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου υπήρχε και μία επαίσχυντη, εκτρωματική, προκλητικά απάνθρωπη αντιμετώπιση των συζύγων πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αστυνομικών, όσον αφορά στο δικαίωμά τους στις την εκ μέρους τους λήψη σύνταξης σε τέτοια περίπτωση .
Ενημερώθηκαμε πως με νομοθετική βελτίωση , λύθηκε το θέμα αυτό (μετά την σημερινή μας διαμαρτυρία, βέβαια ).
Συγγνώμη αλλά δεν θα πω ευχαριστώ στην Κυβέρνηση.
Είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να επιδεικνύει σεβασμό και να μεριμνά για τις οικογένειες των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ανθρώπων που χωρίς δεύτερη σκέψη θυσιάζουν τη ζωή τους για την διασφάλιση του αγαθού της ασφάλειας του πολίτη! ! ! ! !
Θα πω μόνο ότι λυπάμαι γι’ αυτούς που σκέφτηκαν να καταθέσει προς ψήφιση μία τέτοια απάνθρωπη διάταξη…..
Την σημερινή νομοθετική βελτίωση ήταν αυτονόητο ότι έπρεπε να την φέρει η Κυβέρνηση με πρωτοβουλία της , αλλά δυστυχώς χρειάστηκε να μείνουμε πάνω από 12 ώρες έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενοι…..

Η Κυβέρνηση δήλωσε διάθεση διαλόγου.
Ελπίζω αυτό να σημαίνει ότι η Κυβέρνηση αντιλήφθηκε την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος του αστυνομικού, η οποία ούτως ή άλλως αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα .


image

  • Σταυρούλα Τζατζανά